За 10 років кількість здорових дітей в Україні зменшилась на третину

admin 14.08.2012 14:53 ЗДОРОВ'Я

В Україні, за даними Міністерства охорони здоров'я, зафіксована тенденція до зменшення кількості здорових дітей.

В Україні, за даними Міністерства охорони здоров'я, зафіксована тенденція до зменшення кількості здорових дітей.

Упродовж останнього десятиліття темп приросту розповсюдженості захворювань дітей у віці до 14 років становить майже 32%.

Про це в своїй статті для ZN.UA пише оглядач Ольга Скрипник.

Дослідження науковців засвідчили: за період навчання з 1 по 9 клас поширеність хвороб органів травлення, а також зниження гостроти зору зростає у півтора рази, ендок­ринної системи — у 2,6 рази.

Майже кожен випускник має вади опорного-рухового апарату, поширеність патології вже наблизилася до 90%.

"Батьки занепокоєні — до школи діти йдуть здоровими, а закінчують її з цілим букетом хронічних хвороб. А що буде, коли вони починатимуть нав­чання з п’яти років, як велить закон про дошкільну освіту?", — пише оглядач.

Про проблему зменшення кількості здорових дітей розповіла заступник директора Інституту гігієни та медичної екології імені О.Марзєєва, член-кореспондент НАМНУ Надія Полька.

"Сьогодні в школу йде значно більший відсоток хворих дітей, ніж це було, скажімо, два десятиліття тому. Матеріали досліджень, якими займаюся впродовж 30 років, свідчать, що багато дітей починають навчання, вже маючи хронічні хвороби і функціональні відхилення", — стверджує Полька.

Вона додала, що за сприятливих умов вони адаптуються, бо межі адаптації дитячого організму набагато ширші, ніж у дорослих.

"Але для цього в освітніх закладах необхідно створити оптимальні умови — маю на увазі навчальні приміщення, меблі, належний режим навчання і харчування", — резюмувала Полька.

Українська правда. Життя

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат