Доброго ранку, любі читачі!

Rionews 13.08.2012 09:15 ПОДІЇ

З початком нового тижня вас! Саме зараз, коли на вулиці прохолодно, ви можете оцінити тепло офісу, домівки! А загалом бажаємо, аби завжди було тепло на душі! Нехай запашна кава та обійми коханої людини вас зігрівають! :)

Цитата дня: Правителя можна порівняти з човном, а народ — з водою: вода може нести човен, а може й перекинути його (Сунь Цзи)


13 серпня 2012 року в Ужгороді — 19-21° тепла.


Прогноз на день у Закарпатті: Хмарна з проясненням погода, в горах короткочасний дощ, гроза. Вітер північно-західний 5-10, під час грози подекуди 15-20 м/с. Температура повітря 16-21°, в горах місцями 8-13° тепла.


Народний прогноз погоди: 13 серпня відзначається день пам'яті праведника Євдокима. У народі цей день називали Євдокимове заговіння, оскільки з 14 серпня починається Успенський піст. У минулі часи наші пращури слідкували на Євдокима за сходом сонця: якщо воно при сході яскраво-червоне і незабаром ховається у хмари - можна чекати дощу.


За православним календарем 13 серпня ІМЕНИНИ відзначають: Антон (Антоній), Арсеній, Василь, Веніамін, Геласій, Георгій, Євдоким, Іван (Іоанн), Йосип, Иулитта (Юлита), Сергій (Сергий), Степан (Стефан) і Юрій.

Цей день в історії

1521   — Теночтітлан завойовано загонами Кортеса.
1624   — король Франції Людовік XIII призначив кардинала Рішельє своїм першим міністром — головою королівської ради.
1642   — Христіан Гюйгенс знайшов крижану шапку на південному полюсі Марсу.
1648   — розгром армією Б.Хмельницького польського війська під Пилявцями.
1677   — Роз­по­ча­ла­ся Пер­ша Чи­ги­рин­ська обо­ро­на від ту­рець­ко-­та­тар­ських військ.
1698   — у Раві-Руській російський цар Петро I уклав договір із Польщею про спільну війну проти Швеції.
1849   — об'єднана російсько-австрійска армія розгромила загони угорських повстанців при Вілагоші.
1898   — американський флот захопив Манілу (Філіпіни).
1905   — у Норвегії відбувся референдум про розірвання унії зі Швецією.
1907   — у Нью-Йорку з'явились перші такс.
1923   — Кемаль Ататюрк був обраний першим президентом Туреччини.
1961   — початок будівництва Берлінської стіни.
2004   — створено перший подкаст.


Що сьогодні буде в Ужгороді та краї?

"REKI MANKI" (Ужгород, вул. Корзо 5, вхід біля пабу "Кактус")
Фотопроект Нати Попової "Люди і предмети".  

Художній музей імені Бокшая
Виставка «Живописне Закарпаття» (Закарпатська школа образотворення ХХ століття).
Постійно діючі експозиції та виставки.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

Галерея «Ужгород»
Виставка живописної секції.
Галерея працює з 11.00. до 18.00, у суботу до 15.00, у неділю до 13.00. Вихідний — понеділок. Поч. о 20.00.

Закарпатський музей народної архітектури та побуту
Постійно діючі експозиції та виставки:
Експозиція під відкритим небом.
Музей працює щодня (крім вівторка) з 10.00 до 18.00, експозиції —   з 10.00 до 18.00.

Закарпатський краєзнавчий музей — Ужгородський замок
Постійно діючі експозиції та виставки:
Експозиція з історії міста над Ужем та Ужгородського замку.
Експозиція духовної культури.
Виставка унікальних народних музичних інструментів.
Експозиції флори та фауни Закарпаття.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

У кафе "Снек" (вул. Ольбрахта) — виставка члена Закарпатської організації Національної спілки художників України Петра Шолтеса.

Меморіальний будинок-музей народного художника України А. Коцки
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 9.00 до 16.00 щодня, крім неділі.

Центральна дитяча бібліотека (пл. Богдана Хмельницького, 3)
До 1 вересня — персональна виставка заслуженого працівника культури Степана Сігетія «Дерев’яні церкви Закарпаття та природа рідного краю».

«Доміон»
«Три метри над рівнем неба 2». Поч. о 12.00, 16.10; 18.20, 20.30. «Авраам Лінкольн: мисливець на вампірів». Поч. о 14.10, 22.40.

Кінотеатр «Перемога» (Мукачево, пл. Миру 3/2)
«Три метри над рівнем неба 2. Я хочу тебе». Поч. о 12.30, 16.10, 20.00, 22.10. «Льодовиковий період 4.Континентальний дрейф”. Поч. об 11.40,14.30,18.20.

Бар «Савок» (вул. Капушанська, 20)
Виступ музичного колективу «Вітамін». Поч. о 20.00.


Що обіцяють зірки?

Овен. Деяка роздратованість і агресивність, притаманна вам у ці дні, може істотно підірвати ваш авторитет в очах оточуючих. Саме тому вам не варто довіряти своїм емоціям і дотримуватися елементарного етикету. Чудовий день для того, щоб попрацювати над своїми вадами й навчитися отримувати з них вигоду. Наприклад, поганий настрій можна використати, щоб більш наполегливо домогтися захисту своїх прав.
Телець. Цей період характеризують емоційні труднощі в сім'ї й домашніх справах. Проявлятиметься вплив одне на одного членів сім'ї, батьків або інших людей у домашньому колі, можливо, посилюватимуться відданість родині, релігійні, етичні, расові чи національні почуття й патріотизм. Сімейні справи й фінанси будуть головною турботою для вас. Існує потреба в домашньому затишку й безпеці. Ваші думки й почуття будуть налаштовані на дуже неромантичний і палкий лад. У жінках пробуджуються сильні материнські інстинкти. Постарайтеся, все ж, приділити належну увагу партнеру й не змушувати його почуватися обділеним.
Близнюки. Цей світ вирішив вас сьогодні здивувати й обдарувати привілеями. Що ж, вам залишається тільки позаздрити! Використовуйте ті можливості, які у вас є! Чудовий день для початку організації якогось проекту або просто ініціативи. В особистому житті може несподівано з'явитися карт-бланш. Довіртеся своїй інтуїції й почуттям - вони не підведуть!
Рак. У цей період у вас дуже висока всмоктуваність їжі в тонкому кишечнику, а також у нього хороша перистальтика. Цей день можна використовувати по максимуму для "закачування" в організм великої кількості потрібних йому речовин. Тобто, сплануйте на цей час споживання найбільш високоякісних і корисних продуктів харчування. Можна використовувати й "хороші" БАДи. Заповніть брак вітаміну В3 - він міститься у грибах, картоплі, пивних дріжджах, а також у м'ясі та яйцях. Сьогодні ви можете відчувати дефіцит мікроелементу мідь - він міститься в рибі, морепродуктах, у нирках й печінці.
Лев. Сонечко сьогодні освітлює ваш життєвий шлях і дарує чудовий настрій і можливість з успіхом досягти бажаного. Активна життєва позиція цього дня створить чудову платформу для майбутніх перемог. Взаємини з оточуючими будуть на висоті, в тому числі й із коханими. Постарайтеся зробити так, щоб ви запам'яталися людям таким, як сьогодні - енергійним, стильним і оптимістичним!
Діва. Підписуючи важливі фінансові документи, контракти, угоди й зобов'язання, будьте гранично уважні й не допускайте помилок. Вас цікавитимуть теми, які можуть бути запущені негайно, без зволікання, й дають такий же швидкий фінансовий результат. Також цього дня буде можливість і бажання витратити частину ваших заощаджень або заробленого на розваги й задоволення.
Терези. Трохи напружений, але водночас цікавий період. Вам варто в цей час утриматися від зайвих витрат. Заощаджені гроші вам завжди знадобляться, але тільки в тому разі, якщо вони будуть відкладені, й бажано в іноземній валюті. Аналіз фінансового ринку в цей час буде не зайвим. Він покаже тенденції й допоможе підготуватися до майбутніх ризиків. Взаємини з партнерами поки що натягнуті, але це тимчасово.
Скорпіон. Це хороший період для планування й обдумування шляхів підвищення продуктивності вашої праці. Цей час закладає основи вашого майбутнього фінансового благополуччя. У вас пробуджується велике прагнення до надійності, збереження, власництво, що, природно, може позитивно позначитися на ваших ресурсах. Увечері відпочиньте в колі сім'ї.
Стрілець. Нарешті хмари над вашою головою розвіялися, й Сонечко ніжно гріє вас у своїх ласкавих променях. Більше оптимізму, адже пройдений шлях дав вам чимало досвіду, а майбутнє вже готове прийняти вас і подарувати масу незабутніх моментів. Саме зараз ви стоїте на порозі нового усвідомлення тієї дійсності, в якій зараз перебуваєте. Використовуйте цей день для планування й аналізу ситуації.
Козеріг. Ви займатиметеся грошовими й матеріальними питаннями більше, ніж зазвичай. Ви активно розвиватимете цю галузь - читати, чогось навчатися, що допоможе вам досягти успіху. Ваша головна турбота стосуватиметься ідей, що мають практичне застосування й дають відчутний матеріальний результат. Тому, якщо назріла необхідність, перегляньте робочі плани й методологію. Також перевірте планування вашого сімейного бюджету.
Водолій. Сумніви, що вас гризуть, забирають чимало вашого часу. Тому вам варто продуктивніше використовувати цей період. Якщо ви чогось не можете, то спробуйте ще. А потім іще й іще, поки не будете абсолютно впевнені, що неможливе все ж можливо! Цей день подарує вам чимало вражень, і, як правило, приємних. Ну, а решту сприймайте, як належне, а краще взагалі не зважайте на слова й думки, які нічого спільного з вами не мають!
Риби. Постарайтеся в цей час за допомогою гарного лікаря-ендокринолога перевірити роботу надниркових залоз. Якщо ви відчуваєте підвищену стомлюваність, слабкість, часті застуди та ГРВІ, незрозумілий біль у тілі, пітливість, то порада ендокринолога вам не завадить. І, можливо, йдеться про гіпофункцію надниркових залоз. Необхідно пам'ятати, що солодка - одна з небагатьох рослин, які позитивно впливають на кору надниркових залоз.


А зараз — усміхніться :)

Іде дівчина вулицею. Назустріч хлопець, він запитує:
- Ви, мабуть, із салону краси?
- Звичайно! – відповідає вона і посміхається.
- Мабуть, зачинено було, так?

Дівчинка:
- В мене клaвіaтурa не працює.
Адмін:
- Кава?
Дівчинка:
- Чaй.
Адмін:
- З цукром?
Дівчинка:
- Без…
Адмін:
- Тоді фігня, до ранку висохне.

Хорошого дня та натхнення вам! залишайтеся з нами! :)

Rionews

ТЕГИ : Доброго ранку, любі читачіцей день в історіїпогодаАфішаанекдотГороскопУжгородЗакарпаттіВікіпедія

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат