Вилучена митниками ікона ХІХ століття залишиться в Україні

admin 13.08.2012 16:32 ПОДІЇ

Вилучена на кордоні ікона Святого Міхаїла, датована ХІХ століттям, примножить культурну цінність України. Чопські митники у пункті пропуску «Ужгород» попередили незаконне ввезення до України старовинної ікони, датовану ще ХІХ століттям.

Чопські митники у пункті пропуску «Ужгород» попередили незаконне ввезення до України старовинної ікони, датовану ще ХІХ століттям.

«Святого Архістратика Міхаїла» намагався перевезти громадянин Словаччини в обхід митного законодавства в автомобілі «Шкода Октавія». Під час проходження перевірки, 35-річний чоловік обрав спрощений вид контролю, що свідчило про правомірні його наміри перетнути українсько-словацький кордон. Але це не дає підстав уникнути митного огляду автомобіля, під час якого і було виявлено на задньому сидінні старовинну дерев’яну   ікону, розміром 107x52x3,5 невідомого автора.

За висновками експерта, ікона представляє культурну та антикварну цінність і є взірцем канонічного іконопису Росії середини ХІХ ст. (дошка, левкас, тиснення, темпера, сусальне золото). Ікона зображує святого Архістратика Міхаїла на повний зріст, анфас, в правій руці тримає меч. Краї ікони оздоблені тисненням у вигляді геометричного орнаменту.

Як пояснив іноземець, раритетну ікону придбав на Кошицькому ринку (Словаччина) за кілька сотень доларів і віз до Ужгорода для власних цілей, без будь-яких дозвільних документів.

На підставі статті 471 Митного кодексу України складено протокол про порушення вітчизняного законодавства. Святий Міхаїл наразі оберігатиме митний склад до рішення Феміди. Про це повідомила Вікторія Сенгетовська,прес-секретар Чопської митниці.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат