На Виноградівщині попереджали пожежі в житловому секторі та лісових масивах

admin 13.08.2012 12:16 СОЦІО

У зв’язку з погіршенням оперативної обстановки на території Виноградівського району, зокрема збільшенням кількості пожеж та з метою доведення до громадян основних вимог пожежної безпеки у побуті, працівниками Управління Держтехногенбезпеки у Закарпатській області проведено пожежно-профілактичне відпрацювання житлового сектору м. Виноградів.

Цей район було обрано не випадково, адже за сім місяців поточного року на Виноградівщині сталося 102 пожежі, й у вогні загинуло 5 громадян. Найбільший ріст спостерігається в райцентрі де в порівнянні з 2011 роком кількість загорань збільшилася в два рази (з 20 до 40 випадків).
У пожежно-профілактичних заходах окрім працівників Держтехногенбезпеки та ТУ МНС взяли участь представники Виноградівського Управління житлово-комунлаьного господарства, територіального центру служб соціального захисту в м.Виноградів та Виноградівського району, районного відділу УМВС.
Здійснювалися подворові обходи приватних помешкань та багатоквартирних житлових будинків у ході яких проводилася роз'яснювальна робота серед населення та вручалися листівки та пам'ятки щодо дотримання основних правил пожежної безпеки. Під час рейду особлива увага приділялась громадянам, які опинилися в складних життєвих умовах і не в змозі самостійно влаштувати свій дім так, щоб уберегти його від вогню.
Також комісійно було обстежено 9 багатоквартирних житлових будинків щодо стану горищних та підвальних приміщень.
За результатами проведеної роботи проведено нараду за участі Виноградівського міського голови Степана Бочкая, в ході якої обговорювалися проблемні питання та шляхи їх вирішення. Разом з тим, Виноградівському міському голові було запропоновано винести питання забезпечення пожежної безпеки у житловому секторі міста на розгляд комісії з питань ТЕБ та НС Виноградівської райдержадміністрації та залучити до проведення масово-роз’яснювальної роботи служби життєзабезпечення міста та району.
Не залишилися поза увагою працівників Держтехногенбезпеки й питання забезпечення пожежної безпеки в екосистемах. Спільно з представниками Виноградівського РВ ТУМНС та працівниками к показали ДП «Виноградівське лісове господарство» проведено рейдову перевірку стану лісового масиву В.Копанського лісництва (с. Букове). Перевіркою встановлено, що силами ДП «Виноградівське лісове господарство» прокладено 4,4 км. мінералізованих смуг, у відповідних місцях встановлено упереджувальні знаки про заборону розведення в лісі багать, білборди та панно на протипожежну тематику. У ході проведення рейдових перевірок працівниками лісового господарства, в межах своїх повноважень, за 6 місяців поточного року притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення вимог правил пожежної безпеки у лісових масивах 19 осіб.

Управління Держтехногенбезпеки у Закарпатській області

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат