Сміттєгород у центрі Європи  

10.08.2012 17:35 РАТУША

Здається, ще трохи і наш славний колись Ужгород цілком зможе відповідати новій назві — Сміттєгород. Ужгородці призвичаю-ються жити в умовах тотальної засміченості міста і безгосподар-ності з боку влади, прикладів цього на кожному кроці.

На «гарячу» лінію редакції поскаржилися мешканці з буд. № 42, що на вул. Залізничній. Адже після того, як тут зрізали труби централізованого теплопостачання, повсюди залишилася скловата. Комунальники і не подумали її прибрати, тож вітер почав розносити цей утеплювальний матеріал, що віджив своє й почав становити небезпеку, насамперед для дітей, які біля нього бавляться. Коли стривожені батьки почали телефонувати в мерію на «гарячу у лінію», то почули: скловату, мовляв, повинен прибрати ЖРЕР. Але і ЖРЕР, і тепломережа не поспішають виконати елементарне — прибрати після проведених ними робіт, мерії ж до того, як з’ясовується, жодного діла...

Мешканці буд №№ 3, 5, 7 із вул. Корольова також скаржаться, що жити доводиться посеред сміття, смороду й пацюків. Адже на всю вулицю в них — лише один сміттєвий контейнер. До того ж на вулиці нічної пори не світиться жодна лампочка, а від засилля голубів на дахах розплодилися великі чорні таргани, причому квартплата, яка вноситься ЖРЕРові, передбачає періодичні заходи з дератизації та дезінсекції. Результат від звернення до ЖРЕРу й міського голови, кажуть мешканці вул. Корольова, нульовий.

Так само без реагування залишився наш сигнал із вул. Кармелюка, 12, де будинок скоро буде засипаний сміттям і люди самі надіслали нам на електронну пошту фотографії, де це чітко видно. Минуло кілька тижнів, але ні комунальні служби, ні міська СЕС і пальцем не поворухнули, аби протидіяти якось вогнищу антисанітарії. Про допомогу просять і мешканці будинків №№ 2, 4, 6 , що на вул. Заньковецької. Вони змушені потерпати від задушливої спеки у своїх квартирах, тому що не можуть відчинити вікна. Під ними гниють і смердять купи сміття, а пацюки, які тут розплодилися, з двору забігають аж до п’ятого поверху.

Всі ці обурені ужгородці свого часу сподівалися, що влада, яка йшла на вибори з гаслом «Місту — порядок», дотримуватиметься його в реальних справах, але гірко прогадали.

А той безлад і антисанітарія, які панують у житлових масивах через те, що немає достатньої кількості сміттєвих баків, а сміття вивозиться абияк, кажучи мовою чиновників із Поштової, уже всіх «дістали»!

Справедливості ради слід зауважити, що і деякі ужгородці не дуже прагнуть до порядку. Зважаючи на те, як «дбає» про порядок влада, містяни й самі «повертають» такою ж монетою. Приміром, якщо пройтися вул. Заньковецькою, то обабіч проїжджої частини можна побачити як розкидане сміття, так і упаковане, але розкидане у кущах, траві тощо. Тому сумнівно, що сміттєзбиральна машина хутко позбирає усе це і вивезе на сміттєвий полігон. Ймовірніше, що розкидане сміття буде довго лежати, смердіти й мокнути під дощем. Як це упродовж кількох тижнів було з «імпровізованою» купою сміття, що утворилася навпроти базару «Білочка». Стихійний ринок, після якого ця купа залишилася, створює тут антисанітарію, перекриває проїжджу частину і тротуари, що є небезпечним для пересування людей, але міські чиновники чомусь вперто не помічають цього.

ТЕГИ : віктор погорєлов

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат