Люди проти забудови

10.08.2012 17:23 РАТУША

В Ужгороді нова хвиля невдоволення щодо внутріквартальної забудови. Близько сотні мешканців приватного сектора з вулиць І. Франка, Загорської, Рилєєва, Щедріна (підписи в редакції) протестують проти будівництва багатоповерхових будинків на ділянці, яка знаходиться у внутріквартальній індивідуальній житловій забудові.

Люди обурені порушенням санітарно-будівельних та протипожежних норм. Адже, за їхніми словами, на земельній ділянці площею 25 соток зводяться 4-поверхівки, на перших поверхах яких мають розмістити гаражі, в’їзд до яких буде завширшки пару метрів із одного боку вул. Рилєєва. Головним архітектором В. Шебою від 21.11.2011 було погоджено відповідний проект, згідно з яким розміщено «п’ять 4-поверхових із мансардним поверхом житлових будинків із загальною кількістю квартир 78, двоповерхову офісну будівлю та комплекс майданчиків і споруд для обслуговування житлового комплексу». Забудовник змінив цільове призначення, хоча раніше усно і письмово запевнив людей, що вестиме будівництво котеджів заввишки три поверхи (про це є гарантійний лист).

Мешканці кажуть, що всього кілька метрів становитиме відстань від новобудов до підсобних дворових приміщень — це хліви з худобою і птицею, вигрібні ями, надвірні туалети. Люди впевнені, що мешканці квартир у новобудовах, приречені у майбутньому постійно спостерігати усе це зі своїх вікон, також будуть невдоволені й писатимуть скарги. Нині у приватному секторі вітер розгойдує стрілу підйомного крана, шум і пил. Люди остерігаються за дітей, адже плитою, яка впала, вже побило курей.

«Ми не давали своєї згоди, коли представник ЖБК «Данте-Буд» збирав підписи. Не було проведено жодного обговорення. Підписалися тільки шестеро літніх людей, яким не повідомили, для чого ці підписи збираються. Всі інші підписи були підроблені, — стверджують Оксана Воробйова і Анжела Машкаринець-Бутко. Тож крапки над «і» у цій ситуації мають розставити правоохоронні органи. Тим більше, що свого колективного листа мешканці житлового масиву адресували прем’єр-міністрові, парламенту, інспекції ДАБ, обласній прокуратурі тощо і мають рішучий намір звернутися до суду.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат