У комітеті Верховної Ради нагороджуватимуть молодих лідерок за їхні соціальні проекти

медіа-група оргкомітету 28.05.2012 18:03 ПОДІЇ

У комітеті з питань державного будівництва та місцевого самоврядування ВР нагороджуватимуть молодих активісток з усієї України.

У майбутньому відбудеться фінасування найцікавіших соціальних проектів дівчат-переможниць програми “Перший крок до успіху - 2012” і їх реалізація у різних куточках держави.

У четвер, 31 травня, о 13.30 у комітеті з питань державного будівництва та місцевого самоврядування» Верховної Ради (Садова, 3а, каб. 416) відбудеться круглий стіл та урочисте нагородження переможниць конкурсу “Перший крок до успіху — 2012”. На заході будуть присутні представники проекту Програми сприяння парламенту України.
Цього року оргкомітет програми відібрав 30 дівчат з різних регіонів України, які для конкурсу підготували соціальні проекти. У подальшому будуть визначені найкращі, які отримають фінансування й будуть втілені у регіонах.

Комісія відібрала цікаві ідеї місцевого розвитку. До прикладу, «Проект для громади міста Маріуполь: "А що ти знаєш про рак?"»; «Створення на місцевому рівні соціальної мережі для дітей з проблемами здоров’я, де вони зможуть спілкуватись між собою, не виходячи з дому»; «Організація в Києві Школи для студентів, яка б відбувалася раз на півроку і ті дівчатка, які пройшли її, мали змогу відвідувати разом якісь заходи, створювати і втілювати проекти, обмінюватись цікавими книжками, фільмами, вести дискусії, робити презентації, розвиватися далі разом», «Підвищення рівня поінформованості дівчат про наслідки ранніх статевих стосунків, методи контрацепції, сформування навичок безпечної поведінки з особами протилежної статі шляхом започаткування "Школи майбутніх жінок" та проведення систематичних занять і консультацій з дівчатами»; «Комплекс заходів з метою боротьби з гендерною нерівністю на ринку праці», — про такі та інші проекти стане відомо у рамках зустрічі дівчат-лідерів.

Переможниці цьогорічного конкурсу проведуть 2 дні у Києві зі змістовною програмою. Окрім нагородження, активістки матимуть екскурсію Верховною Радою, відвідають майстер-класи з тайм-менеджменту та журналістики, тренінги з лідерства, презентуватимуть свої проекти, оргкомітет також забезпечую культурну програму.  

Довідка: Програма «Перший крок до успіху» збирає в столиці активних, цілеспрямованих дівчат 17—22 років, які стають переможницями конкурсу. Вона спрямована на те, щоб залучити активну жіночу молодь з сільської місцевості та віддалених від столиці регіонів до доброчинної та громадської діяльності. За традицією у Києві дівчата зустрічалися з успішними та відомими жінками України та закордону, які досягнули успіху в своїй сфері і відомі благочинною або громадською діяльністю. Цього року серед запрошених будуть переможниці попередніх років, які продовжили співпрацю з оргкомітетом, допомагаючи в організації цьогорічної зустрічі.

Підтримують захід та надають свою продукцію і матеріали: компанія «Кока-Кола Україна», Центр сучасного мистецтва «PinchukArtCentrе», Програма Сприяння парламенту України Університету Індіани, благодійний фонд «Приятелі дітей», компанія «AVON».

До складу оргкомітету «Перший крок до успіху» входять Український жіночий фонд, Український освітній центр реформ, продакшн студія «Сполучені світи», Фонд «Здоров’я жінки і планування сім’ї», фонд «Приятелі дітей».

Контакти:
Український Жіночий Фонд,
04050, м. Київ, вул. Артема 79, оф.38
044 568 53 89
http://firststep.uwf.kiev.ua
e-mail: uwf@uwf.kiev.ua

P.S. Раді запросити шановних представників ЗМІ на урочисте нагородження та на інші заходи. Просимо акредитуватися до 19.00, 28 травня, аби ми внесли Вас до списку запрошених (!). Раді допомогти з будь-яких питань: uzffirststep@gmail.com, 099 286 04 73.

До речі, у попередні роки переможницями програми були закарпатки — Ганнуся Тарканій, Сніжана Колодій та Евеліна Гурницька.

медіа-група оргкомітету

ТЕГИ : Український Жіночий ФондПерший крок до успіхуверховна радаКиїв

Коментарі :


29.05.2012 15:17 РІО

ні. Це Український Жіночий Фонд нагороджує дівчат за їхні соціальні проекти, а у майбутньому буде визначено, які проекти профінансують


28.05.2012 19:00 Юрий

Никак Femen наградят!?


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат