«Депутат сільради побив мене за те, що я намагалася повернути людям колодязь...»

25.05.2012 17:08 КРИМІНАЛ

Подив і обурення переймає від того, як може поводитися влада на місцях усупереч своєму покликанню — дбати про добробут тих, хто їх обирав. Так ось вчинили і керівники села Тур’я Поляна Перечинського району, коли без жодних докорів сумління позбавили своїх односельців... води.

Як розповіла редакції «РІО» мешканка села Ганна Брезинська, відкривши власний магазин, голова села та її чоловік, депутат сільради, «прихватизували» і колодязь спільного користування, що знаходився поруч, перекривши людям доступ до нього.

Цей колодязь, розповіла Ганна Дмитрівна, в селі з давніх-давен, навіть 90-річні мешканці села не пригадують, коли і хто його викопав. Кажуть, йому близько 125 років. Колодязь не пересихав, як інші, воду з нього брало все село, приїжджі й перехожі могли тут вгамувати спрагу у спекотну днину.

Постійно ж із цього колодязя «жили» 11 прилеглих дворів. Здавалося, так буде завжди, доки на нього не поклали око «сільські достойники» та не закрили колодязь намертво.

Людям не залишалося іншого виходу, як брати воду для господарських потреб та харчування... з річки, адже в суху погоду колодязі у дворах пересихають. Оскільки і ріка повноводдям у цей період мало тішить, Ганна Брезинська не втерпіла такого знущання над собою та людьми і 29 квітня зірвала кришку колодязя...

Ось що жінка розповіла у заяві на ім’я обласного прокурора Анатолія Петруні: «В. М. Окогриб спочатку хотів збити мене легковим автомобілем, але я відскочила. Тоді він вийшов із машини і став завдавати мені удари за те, що я відкрила селянам сільський колодязь, який він у нас відібрав. Нині я остерігаюся за власне життя, оскільки він погрожує мені розправою».

Внаслідок побиття Ганни Брезинської сільським депутатом лікарі в епікризі констатували закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, забій лівої половини грудної клітки, забій спинки носа, забійне садно в ділянці спинки носа, забійну суборбітальну гематому зліва.

До того ж лікарі констатували прогрес глаукоми на лівому оці й потерпілу направили для оперативного лікування в офтальмологічне відділення ЗОКЛ ім. Новака. Днями Ганна Брезинська повідомила, що одне око в неї наразі практично сліпе.

Редакція «РІО» цікавитиметься, якого вердикту дійдуть правоохоронці та, зокрема, Перечинська райрада стосовно подій, що розгорнулися у с. Тур’я Поляна навколо колодязя.

Якщо ми хочемо жити гідно, то мусимо підняти свої голови і не боятися відстоювати свої права. Інакше сьогодні негідники від влади відберуть у нас воду, а завтра вигадають спосіб заборонити нам дихати.

ТЕГИ : Тур’я Поляна

Коментарі :


27.05.2012 12:35 ЮРІЙ ПЕТРАНІВСЬКИЙ

Прочитав оце все!Проживаю на ЛЬВІВЩИНІ в м.ДРОГОБИЧІ!Такого "КАЗЛА" дупутата гнати в шию,але перед цим набити і йому рожу так,щоб знав як піднімати руку на ...жінку.І до того ж,КАЗЕЛ,винуватий!Отакі "керовніки"! і "щирі украінчі!"думають що вони захопили все і народ ім ні по чому!Ти одимн з одлним глубоко помиляєшся!Ну,думаю,що менти вмиють руки,бо будуть ,напевно,захищати того пєтуха!Цікаво б було би взнати,як будуть розгортатися і надалі ці справи!Я думаю,що "РІО" читачів сповістить про це!Такі речі прощати не треба ніколи!СПЛОШНИЙ БЄСПРЄДЄЛ!!!!!!


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат