Під час сесії Трикур погрожував Погорєлову... вивести з сесійної зали фракцію «ЄЦ»

25.05.2012 16:46 РАТУША

В Ужгородській міській раді «розбрат і хитання», а досі приховане від стороннього ока протистояння між міським головою та його першим заступником, здається, наблизилося до свого апогею.

Відкриття сесійного засідання спершу дещо затримувалося через невизначеність із причини замінування суду (були сумніви, чи взагалі сесія відбудеться). Потім через присутність у залі засідань усього 20 депутатів (це висвітило табло), а затим, коли під цілковиту байдужість депутатів з’явився побитий минулого тижня секретар ради Віктор Щадей без саден, початок роботи сесії пос¬тійно «буксував» через збій при голосуванні, бо хтось уперто «бавився» депутатськими картками.

Таким чином, перереєстрація присутніх у залі депутатів проводилася чотири рази. Міський голова навіть кілька разів роздратовано попередив про наміри звернутися до управління СБУ щодо навмисного зриву та маніпуляцій у сесійній залі. Із вуст голови міста також прозвучало: «Ви мене, Вікторе Федоровичу, не шантажуйте! Якщо це робитимете, я звернуся до СБУ і президента». Інтрига про ужгородського «Віктора Федоровича», який шантажує мера Ужгорода, зберігалася до закінчення сесійного засідання.

Пленарне засідання, яке остаточно зірвати не вдалося, продовжилося аж ніяк не в діловому руслі, а переважно емоційно: взаємними докорами та звинуваченнями у брехні, зокрема коли йшлося про утаємниченість конкурсної комісії на майно, про повторне затвердження двох нових членів виконкому замість тих, що вибули, а також при внесенні поправок до регламенту, справу про які депутати Буланов і Гнатків виграли в суді. У відповідь на слова Щадея про незаконність та зловживання Погорєлов зауважив, що тільки суд і прокуратура можуть так безапеляційно заявляти, а Беляков наполіг на документальних підтвердженнях від секретаря.

Хоча заступників міського голови в Ужгороді найбільше серед усіх західних мерій України, для них знайшлися кошти на надбавки і премії. Так, вирішено встановити надбавку за таємність першому заступникові Трикуру, заступниці Геворкян у розмірі 10 відсотків посадового окладу, а секретареві ради Щадею, першому заступникові Трикуру та заступникам Белякову, Семалю, Фленьку, Геворкян, Король збільшили щомісячну премію в розмірі 35 відсотків ввід посадового окладу.

Фракція «Фронту змін» подала запит виставити на голосування питання про імпічмент Януковичу. Однак питання не пройшло, «за» проголосували тільки 14 депутатів із 61 (стільки висвітлювало сесійне табло).

Секретар ради прочитав свій звіт і після паузи в контрнаступ пішов депутат Беляков, який дорікнув секретареві, що не було проведено жодного дня депутата, й захотів почути, скільки разів секретар ради в робочий час відвідав закордоння. Коли почув, що жодного, пообіцяв навести довідки в Державній прикордонній службі, а також заявив, що для отримання закордонних віз «купою» сторонніх осіб було використано бланки міської ради. Міський голова оголосив, що звіт секретаря ради взято до відома.

Відразу ж після сесії Віктор Погорєлов дав коментар для ЗМІ. Він наголосив, що звернеться до правоохоронців, аби ті перевірили роботу системи «Віче». Від нього журналісти також довідалися, хто саме той «Віктор Федорович», який його шантажував. Як з’ясувалося зі слів мера, це його перший заступник Віктор Трикур (на фото). Під час сесії Трикур погрожував Погорєлову... вивести з сесійної зали фракцію «ЄЦ». Однак звільнити свого заступника мер не збирається, оскільки, як зізнався, виконує взяті на виборах домовленості. Натомість «ЄЦ» і ПР своїх обіцянок не дотримуються. Водночас Погорєлов заявив: «Мені працювати з ним зовсім некомфортно. Так використовувати владу неможливо».

ТЕГИ : віктор погорєловвіктор трикур

Коментарі :


29.05.2012 20:24 Водолій

А у Солотвині ЕЦ-івці   Йодій та Яринич 1 місяць як відключили в полікліниці воду.Вимагають по 200гр. з кожного медика за ії підключення!!!


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат