Україну сприймають як одну з трьох найкорупмованіших

admin 23.05.2012 16:55 ПОЛІТИКА

Дедалі більше топ-менеджерів у всьому світі готові давати хабарі, щоби зберегти чи розширити свій бізнес. Про це йдеться у дослідженні, опублікованому 23 травня та проведеному аудиторською компанією Ernst&Young, дані якого наводить Reuters.

Аналітики компанії твердять, що за даними їхнього дослідження, кількість топ-менеджерів, які готові давати хабарі, особливо, освоюючи нові ринки, зросла з 9% торік до 15%, повідомляє BBC.
"Зростання та етичне ведення бізнесу в умовах сучасних ринків можуть видатися конкурентами", - сказав Девід Стульб з Ernst&Young.
При цьому, за даними дослідження, серед трьох країн світу, які сприймаються як найбільш корумповані: Колумбія, Україна та Бразилія. Втім, третина з опитаних у 43 країнах 1700 топ-менеджерів переконані, що корупція поширена в їхній країні.
З опитаних 400 фінансистів про згоду дати хабар, аби убезпечити бізнес, заявили 15%, ще 4% готові заплатити, щоби приховати фінансові показники.
"Ця група керівників не є великою в абсолютних показниках, але, якщо врахувати відповідальність, яка на них покладена, вони створюють значні ризики для своїх бізнесів та для рад директорів", - цитує агенція Reuters дослідження Ernst&Young.
Більше половини керівників вважають, що радам директорів бракує детального розуміння того, в чому полягає їхній бізнес, а неспроможність застосувати покарання вихолощує настанови менеджменту.

Укр. правда

admin

Коментарі :


24.05.2012 22:03 Гопа

В Солотвинской таможне прапор-пограничник загоняет румынских граждан в здание таможни- а там все чтоб пройти спокойно платят таможеннику 1или 2 лея\2.5или5гривны\за столько продают УКРАИНУ!!!Если учесть что румын проходит 1-3 тысячи в сутки-навар-15000гр-СЛАВА УКРАИНЕ!!


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат