Доброго ранку, любі читачі!

Rionews 09.05.2012 07:26 ПОДІЇ

Сьогодні середа, 9 травня. Нехай буденні турботи та пов’язані з ними розчарування не псують вам приємних думок за чашечкою ранкової кави. Пам’ятайте, що навіть найбільша поразка наближає до перемоги, якщо ви, звісно, не опускаєте рук, а продовжуєте йти далі. Успішних справ, віри у власні сили та гарного настрою у середу!

Цитата дня: Хтось недавно казав мені, що помирати важко і страшно. Брехня! Вмирати — це легко. Ось що дійсно важко — так це жити (Джеймс Гетфілд).

9 травня по Закарпатській області: Хмарна погода. Вдень короткочасний дощ, подекуди гроза. Температура повітря вдень 17-18°.
Вночі та вранці в Ужгороді небо буде ясним, а вдень покриєтся хмарами, які не зникатимуть до завершення дня. Без опадів.
Народний прогноз погоди: 9 травня вшановується пам'ять святителя Стефана Великопермського, просвітителя, який створив першу азбуку народів пермської землі. До цього часу філологи користуються його працями. У цей час квітне черемха і чорна смородина, зеленіє садовий жасмин. Наші пращури помітили таку городню прикмету: якщо лист берези розвернувся повністю - можна саджати картоплю.

За православним календарем 9 травня ІМЕНИНИ відзначають Оникій (Иоанникий), Василь, Глафіра, Іван (Іоанн), Нестір, Микола, Петро, Степан (Стефан), Феофіл і Юст (Іуст).


Сьогодні також:
Другий день пам'яті та примирення, оголошений 2004р. Генеральною Асамблеєю ООН
День Європи
День перемоги СРСР над Німеччиною, закінчення Великої Вітчизняної війни

Цей день в історії

1913 — перший політ гідроплана С-10 «Гидро» Ігоря Сікорського
1913 — на екрани Франції вийшов фільм «Фантомас» — перша в довгому ряду екранізація
1922 — узятий під домашній арешт патріарх всієї Русі Тихон
1927 — парламент Австралії переїхав в нову столицю — Канберру
1944 — військами 4-го Українського фронту звільнений Севастополь
1945 — офіційна перемога СРСР над нацистською Німеччиною. На ЦА ім. М. В. Фрунзе приземлився Лі-2 з екіпажем А. И. Семенкова, що доставив у Москву акт про капітуляції нацистської Німеччини.
1950 — Створено Європейське об'єднання вугілля і сталі — перше європейське співтовариство, що стало передвісником Євросоюзу
1955 — Федеративна Республіка Німеччина увійшла до складу НАТО


Що сьогодні буде в Ужгороді та краї?

АНОНС заходів до відзначення Дня Перемоги:

Покладання квітів до пам'ятників:
10.00     -     «Україна – визволителям» (українсько-словацький кордон)
10.20     -     «Добровольцям Закарпаття – учасникам Другої світової війни»   (площа Кирила та Мефодія, біля готелю «Закарпаття»)
10.40     -   Формування колони ветеранів та громадськості (пл. Поштова)
11.00     -   Мітинг-реквієм   на Пагорбі Слави
Святковий концерт, присвячений 67-й річниці Великої Перемоги
(Амфітеатр)   Початок о 13.00 год.

«Доміон»
До 10 травня — «Морський бій». Поч. о 12.00, 18.00 та 22.10. «Земля забуття». Поч. о 16.10. «Мачо і ботан». Поч. о 14.10 та 20.10.

Галерея «Ужгород»
Персональна ювілейна виставка Марії Митрик (живопис).

Художній музей імені Бокшая
Персональна виставка Ернеста Контратовича (живопис).
Постійно діючі експозиції та виставки.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

Закарпатський музей народної архітектури та побуту
Постійно діючі експозиції та виставки:
Експозиція під відкритим небом.
Музей працює щодня (крім вівторка) з 10.00 до 18.00, експозиції —   з 10.00 до 18.00.

Закарпатський краєзнавчий музей — Ужгородський замок
Постійно діючі експозиції та виставки:
Експозиція з історії міста над Ужем та Ужгородського замку.
Експозиція духовної культури.
Виставка унікальних народних музичних інструментів.
Експозиції флори та фауни Закарпаття.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

У кафе "Снек" (вул. Ольбрахта) — виставка члена Закарпатської організації Національної спілки художників України Петра Шолтеса.

Меморіальний будинок-музей народного художника України А. Коцки
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 9.00 до 16.00 щодня, крім неділі.


Що обіцяють зірки?

Овен. У цілому, дуже вдалий день практично для будь-яких справ. Усі сфери вашого життя виразно прибуткові. Впевнено розраховуйте на нові матеріальні поповнення. Але сьогодні ваше минуле й ваше майбутнє вступили між собою в тяжкий і глибоко захований конфлікт. Тому цього дня ви повинні категорично остерігатися всього азартного та найближчих друзів.
Телець Досить "смугастий" день. Усього буде потроху: дрібні клопоти, дрібні радості, але нічого надто серйозного й неприємного для вас не передбачається. Вигода від бізнесу, роботи, кар'єри й усього професійного. Справи любовні й романтичні, найімовірніше, закінчаться нічим. Подія дня - ви отримаєте фінансову відстрочку.
Близнюки. Дуже непоганий день. Деякі дрібні клопоти можуть прийти від вашого найближчого оточення (сусіди, двоюрідна рідня, колеги по роботі). Бізнес, торгівля, ділове життя досить вдалі та прибуткові. Можна починати нові справи й вирішувати серйозні питання. Подія дня - ситуація з незрозумілим закінченням.
Рак. Чудовий, спокійний і стабільний день. Але сьогодні вам варто остерігатися травми, бо для вас імовірність такої події досить висока. Найголовніше те, що сьогодні будь-який ваш вчинок (і добрий, і злий) у майбутньому повернеться до вас багаторазово посиленим. Будьте уважні й розсудливі у своїх діях. Подія дня - жертва і спокута.
Лев. Неймовірно вдалий день. Без будь-який метафор і аналогій, сьогодні ви можете робити все що завгодно, успіх і удача постійно будуть поруч із вами. Образно кажучи, всі зірки всесвіту сьогодні сяють над вашою головою. Найвигіднішим виявиться все матеріальне і прагматичне. Успіх у справах від офіційних установ та офіційних осіб.
Діва. Напружений день. За можливості будьте весь час удома, або в якомусь усамітненому, комфортабельному місці. Відкладіть усі важливі справи, крім найнеобхідніших. Найбільші клопоти дня від офіційних установ і представників влади. Тож навіть дорогу сьогодні переходьте лише в дозволеному місці й на зелене світло. Деяка вигода від ваших старих боржників. Подія дня - хвороба дитини.
Терези. Головним гаслом сьогоднішнього дня для вас стане вислів: "Як прийшло, так і пішло". З одного боку, непогані можливості для різних заробітків, з іншого боку, безліч незапланованих розтрат. У цілому, день помірно вдалий для справ. Подія дня - вам доведеться замінити "полеглого" товариша.
Скорпіон. Нічого надзвичайного. Деякі дрібні клопоти від найближчого оточення (колеги по роботі). Незначна вигода від власного брата або сестри. В цілому, все дуже стабільно. Але, крім усього іншого, сьогодні для вас є певна ймовірність травми від падіння. Будьте уважніші й частіше дивіться, куди йдете. Подія дня - непоганий прибуток.
Стрілець. Усі проблеми, клопоти і неприємності цього дня залежатимуть виключно від вас. Ваша сьогоднішня поведінка, хоча й не відрізняється надто вже високою агресивністю, але все-таки, в якій-небудь спірній ситуації ви спочатку гаркнете, й тільки потім уже подумаєте. Порада проста й надійна - стежте за своїми словами. Подія дня - ваші явні вороги вже встигли десь накапостити вам, а ви ще нічого не знаєте. Обдзвоніть усіх, кого вважаєте за потрібне, і зберіть побільше інформації.
Козеріг.   День напружений і навіть у чомусь руйнівний. Відкладіть усі важливі справи вбік. Не починайте нічого нового. Навіть не за можливості, а в обов'язковому порядку, сьогодні сидіть удома й нікуди не виходьте. У жодному разі не здумайте від нудьги запросити до себе гостей. Подія дня - ваші запаси частково зіпсуються.
Водолій. Чудовий день! Усі сфери вашого життя перебувають під позитивним впливом зірок. Особливо вдалими виявляться всі любовні справи й офіційні заходи подружнього характеру (весілля, заручини, реєстрація шлюбу тощо). Бізнес, торгівля, ділове життя прибуткові. Подія дня - реалізація однієї (маленької) мрії.
Риби. На вас чекає помірно напружений день. Найбільші проблеми від власного здоров'я, його загальний рівень почав знижуватися. Всю увагу приділіть максимальній профілактиці захворювань. Фінансові питання можуть сьогодні як принести непоганий прибуток, так і стати причиною збитків.


А зараз — посміхніться :)


Зустрічаються два кума:
- Вам, куме, кальцію в організмі не вистачає.
- А з чого ви це взяли?
- Та я з жінкою вашою вже другий рік сплю, а у вас ще роги не виросли.


Жінка роздратовано каже своєму сусідові, який їде із собакою:
- Приберіть нарешті пса, по мені вже блохи повзають!
Чоловік стурбовано:
- Тузику, відійди від тьоті! Що, не бачиш, у неї блохи?!


В барі балакають два студенти за бокалом пива, після здачі екзамену з фізики. Повз них проходить гарненька студентка, і один з них каже:
- Ти тільки глянь, як скомбіновані атоми!

Rionews

Коментарі :


09.05.2012 17:03 ЮРІЙ

Так!Війна наробила багато лиха!Забрала з собою мільйони людей....Воювати мусіли,бо інакше би були би всі рабами!Як воювали!Це вже інше!Голодні,холодні,хворі і поранені....це все наші,рядові солдати!Не є секретом,що вся верхівка сталінського кодла в той час,іла і пила шо хотіла!Це історичні дані!Але всеодно на душі скребе за тих,хто віддав своє життя за нас з ВАМИ!Честь і хвала ім!Вічна пам*ять загиблим на фронтах ВВВ!Вічна пам*ять і АФГАНЦЯМ,які загинули із-за прихоті кліки брежнєвськоі епохи!Моі батьки не воювали!Мама,царство ій небесне,в 1942 році була вивезена з м.ХАРКОВА в концтабір "РАВЕНСБРУК" за те,що відмовилася копати противотанкові рови проти червоноі Арміі - в віці 21 року!Тато вивезений з м.Трускавця на роботу в вагоні,в якому возили корів,в Німеччину!Працював у бауера /німецького пана/ на молокозаводІ!В 1945 р. був визволений американськими військами,мама також!Пропонували ім іхати в АМЕРИКУ,але тата тягнуло на "РОДІНУ" на Західну Украіну!Вони тоді вижили!Зараз іх немає на світі!Не раз плачу,згадуючи іхні розповіді,що вони пережили при німецькій окупаціі ....Вічна пам*ять всім ,хто загинув в цій страшній війні!Дякую живим - ветеранам -за іхню сміливість і відданість при захисті БАТЬКІВЩИНИ!Дякую всім національностям-людям,які проживали в той час на теренах бувшого СССР і воювали за нас з ВАМИ!


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат