Доброго ранку, любі читачі!

Rionews 27.04.2012 06:59 ПОДІЇ

Сьогодні п’ятниця, 27 квітня. Оскільки позитивні емоції — доволі нетривка річ, що періодично зникає через занурення у буденні проблеми, притримайте їх біля себе хоча б під час насолодження улюбленим ранковим напоєм. Аромат свіжозвареної кави обов’язково забезпечить активність у всіх майбутніх справах. Також пам’ятайте, що варто хоча б зрідка відпускати власні думки у вільне плавання. Тоді вони неодмінно повертатимуться до вас з новими ідеями!

Цитата дня: Життя — це трагедія, коли бачиш її крупним планом, і комедія, коли дивишся на неї здалека (Чарлі Чаплін).

27 квітня по Закарпатській області: Температура повітря вдень 20-23°.   В Ужгороді до самого ранку погода буде ясною, але ввечері небо покриєтся хмарами. Без опадів.
Народний прогноз погоди: 27 квітня вшановується пам'ять святого Мартіна (Мартина) сповідника, папи Римського. У народі святого Мартіна називали Лисогоном, також цей день мав назву "Свято ворон". У цей час лисиці переселяються зі старих нір у нові: "На Мартина на лисиць нападає куряча сліпота". Наші пращури помітили, що якщо тепло 27 квітня - у перших числах травня похолодає. З цього часу починаються грози. Прилітають стрижі і косатки.

За православним календарем 27 квітня ІМЕНИНИ відзначають Азат, Олександр, Антон (Антоній), Ардальон (Ардалион), Валентин, Євстафій (Євстахій, Остап, Остах), Іван (Іоанн), Мартин (Мартін) і Христофор.


Сьогодні також:
Австрія: день Другої республіки
Ізраїль: Йом Хацикарон
Словенія: день національного спротиву
Сьєрра-Леоне,   Того, день незалежності
США: день насаджень дерев
ПАР: день Свободи
Якутія: день Республіки

Цей день в історії

1509 — папа Римський Юліан II відлучив від церкви Венецію
1521 — на філіппінському острові Мактан у сутичці з тубільцями загинув 41-річний португальський мореплавець Фернан Магеллан. Першу навколосвітню експедицію, три чверті якої вже було здійснено, закінчив його заступник Хуан Себастьян Елькано
1565 — на Філіппінах засновано перше іспанське поселення — місто Себу
1636 — на високому березі ріки Цни засновано місто Тамбов
1644 — вперше в Канаді висадили пшеницю
1667 — вже давно невидющий англійський поет Джон Мільтон продав за 10 фунтів права на написану ним в цьому році поему «Втрачений рай», яка згодом стала найкращою в його творчості
1746 — у битві біля Каллоден-Мора шотландські повстанці під керівництвом претендента на англійський престол Карла Едуарда Стюарта були розбиті англійськими військами, на чолі яких стояв Вільям Август, брат англійського короля Георга ІІ. Це було останнє повстання католиків, що зберегли вірність династії Стюартів, проти Ганноверської династії, яка правила Великою Британією з 1714 року


Що сьогодні і на вихідних буде в Ужгороді та краї?

Юність
28—29 квітня — Міжнародні змагання з танцювального спорту «Uzhhorod Open 2012».

Ужгород, (центр старого міста, підвали Совине гніздо)
30 квітня — 2 травня — фестиваль вина і меду «Сонячний напій».

«Кактус» (Корзо, 7)
Щочетверга та щоп’ятниці — концерт гурту «Tequila Band». Поч. о 20.00.

Центральна дитяча бібліотека (пл. Б. Хмельницького, 3)
До 1 травня — виставка художніх робіт товариства «Барви Карпат» «Весняні мотиви».

Художній музей імені Бокшая
До 27 квітня — виставка сучасного мистецтва «Індиферента», організована художником Тарасом Табакою.
Постійно діючі експозиції та виставки.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

Галерея «Ужгород»
Великодня виставка.

Закарпатський музей народної архітектури та побуту
Постійно діючі експозиції та виставки:
Експозиція під відкритим небом.
Музей працює щодня (крім вівторка) з 10.00 до 18.00, експозиції —   з 10.00 до 18.00.

Закарпатський краєзнавчий музей — Ужгородський замок
Постійно діючі експозиції та виставки:
Експозиція з історії міста над Ужем та Ужгородського замку.
Експозиція духовної культури.
Виставка унікальних народних музичних інструментів.
Експозиції флори та фауни Закарпаття.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

У кафе "Снек" (вул. Ольбрахта) — виставка члена Закарпатської організації Національної спілки художників України Петра Шолтеса.

Меморіальний будинок-музей народного художника України А. Коцки
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 9.00 до 16.00 щодня, крім неділі.


Що обіцяють зірки?

Овен. З одного боку, день досить вдалий. Сьогодні всі індивідуальні властивості вашого характеру й організму значно посилені: рівень здоров'я, особистий шарм, розумові здібності, вміння переконувати і т.д. І ви, наче легендарний супермен із коміксів, можете сміливо літати по життю то туди, то сюди, побіжно виконуючи цілу купу подвигів і закохуючи в себе безліч красунь (красенів). З іншого боку, ваша поведінка може вирізнятися деякою надмірною агресивністю, не всім це може сподобатися.
Телець Єдина проблема цього дня - власне здоров'я. Його загальний рівень доволі низький. Решта життєвих сфер спокійні та стабільні. Найбільша вигода від начальства, колег, ділових партнерів. Треба зазначити, що цей день буде досить вдалий для будь-яких проявів службового підлабузництва. Тому, якщо ви хочете щось отримати від свого шефа і не перебуваєте з ним у стані відвертої ворожнечі, то можете зробити йому один чи два чергові компліменти. Дуже непогано сьогодні пройдуть усі паперові справи й оформлення важливих документів. Подія дня - загроза від вуличної тварини.
Близнюки. День досить вдалий, але сьогодні все, що стосується питань серйозного кохання й особистих стосунків принесе вам лише неприємності. Інші сфери вашого життя: здоров'я ‑ прекрасно, бізнес, ділове життя - не дуже прибуткові, робота, кар'єра, сім'я ‑ стабільні. Подія дня - ви «втечете з-під варти».
Рак. Прекрасний день. І особливо вдалим сьогодні виявиться все, що має хоч найменший стосунок до любовного спілкування. Навіть якщо, приміром, ви вже багато часу та без будь-якої надії таємно «зітхали» за кимось, то сьогодні дещо має змінитися. Інші сфери вашого життя більш-менш прибуткові. Подія дня - зміцнення вашого господарства.
Лев. Усього буде потроху. Можливі негаразди від таємних ворогів. Скоріше розберіться в ситуації, бо ці закулісні інтриги, швидше за все, можуть виявитися пов'язаними зі справами ваших родичів. Для справ любовних, романтичних зустрічей і особистих стосунків час не зовсім відповідний, радше напружений. Деяка вигода від бізнесу та ділового життя.
Діва. День трохи напружений. Найбільші клопоти ‑ від любовних справ і близьких друзів. Доволі непогана вигода від бізнесу, фінансових операцій і ділового життя. Вдалими виявляться всі офіційні візити та переговори. Але девіз сьогоднішнього дня - «Без труда нема плода!». Якщо ви хочете, щоб усе у вас було, а вам за це нічого не було, то треба трудитися, трудитися і ще раз трудитися! Подія дня - прихильність сильної людини.
Терези. Прекрасний час для всього, крім бізнесу. Здоров'я, кохання, рутинна робота, сім'я тощо - тут усе гаразд. Але от усі нові справи та проекти, а також ризиковані фінансові операції можуть закінчитися дуже навіть плачевно. Тому, хоч як би сильно вам хотілося сьогодні розбагатіти, краще не поспішайте. За головне правило дня сьогодні ви можете сміливо взяти відому «синицю в руці», не прогадаєте! Подія дня - витрати, пов'язані з поїздкою.
Скорпіон. Неймовірно вдалий день для всього. Усі сфери вашого життя перебувають під позитивним і дуже потужним впливом всіх космічних тіл і світил. Використовуйте цей момент на свою користь. Єдина «крапелька дьогтю»   цього дня - ваше здоров'я. Сьогодні у вас можливе загострення якихось хронічних захворювань або виникнення нових. Тому постарайтеся не захворіти. Подія дня - притягання нового кохання.
Стрілець. Цілком звичайний день, хоча різних дрібних турбот сьогодні може з'явитись стільки, що ви почуватиметеся людиною, яка грає в чехарду або крутиться на швидкій каруселі. Найбільш вдалим цей день виявиться для будь-яких категорій службовців. Якщо ж ви належите до категорії знаменитого «офісного планктону», то сьогодні можете розраховувати на щось воістину знаменне. Клопоти через бізнес (незалежно від того, буде він успішним чи ні), старих боргів, нових покупок і взагалі, від будь-яких фінансових справ.
Козеріг.   Дуже гарний, спокійний і гармонічний день. Нічого надзвичайного не відбувається й не очікується. Ваше життя минає у звичному руслі. Єдине, на що вам можна порадити звернути трохи пильнішу увагу - це на власне здоров'я та здоров'я ваших дітей.   Якщо ви батько, то для вашої дитини сьогодні існує підвищена ймовірність гострого застудного захворювання. Подія дня - зміцнення створеного.
Водолій. Хороший, спокійний і помірно вдалий день. Сьогодні всі сфери вашого життя прибуткові. Найбільш вдалим виявиться дрібний бізнес і дрібна торгівля. Подія дня - непогана пропозиція нової співпраці (можливо, щось пов'язане з медициною). Загалом день пройде без подій.
Риби. Хоч і несуттєво, але вам і надалі щастить. Хоча, можливо, іноді везіння набуває таких форм, що ви нізащо про це не здогадаєтеся (і, можливо, навіть ніколи про це не дізнаєтесь), але повірте, воно є. Навіть якщо ви, наприклад, впали в новому костюмі в середину великої калюжі, не засмучуйтеся. Цілком можливо, що це вбереже вас від ДТП або від польоту неблагополучним рейсом. Подія дня - невеликий прибуток.


А зараз — посміхніться :)

Маленька дівчинка – таткові-прапорщику:
- Татко, зроби ще, щоб слоники забігали!
- Ні, донечка, вистачить на сьогодні.
- Ну татко, ну зроби!
- Донечка, слоникам треба відпочити!
- Ну татко, ну будь ласка!
- Ну добре, – і у весь голос – Взвод! Хімічна атака


Ніч перед іспитом. У квартирі професора лунає телефонний дзвоник. Роздратований заспаний голос:
- Так!
- Що, спиш, зараза?
- ?!?!?!
- А ми вчимо.


Приходить покупець в магазин з шматком сиру і говорить:
- Ви мені замість швейцарського сиру продали голландський.
- А ви з ним що, розмовляли, чи що?

Rionews

Коментарі :


27.04.2012 14:39 ЮРІЙ

Багато живете - кава,шоколад,печиво...МАРІЯ!Красива картинка!МОЛОДЦІ!Видно,що ВАШ колектив дружний і самовідданий!ТАК ТРИМАТИ!Привіт ВАМ всім з терен ЛЬВІВСЬКОІ ОБЛАСТІ!Я впевнений,що якщо так підуть справи по відставці "письменника" з посади глави УКРАІНИ,то все буде супер!Ми всі заслужили на достойне і Європейське життя - украінці,євреі,росіяни,грузини,поляки ....всі ті,які проживають на теренах УКРВІНИ!!Ми самі кращі в цілому світі!Бажаю журналістам спокійного відпочинку в теплі вихідні дні ....СЛАВА НАРОДУ УКРАІНИ!!!!!


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат