Королю (Ray) Іспанії — Хуану Карлосу

20.04.2012 20:55 ПОЛІТИКА

Su honor, mis fe­li­cita­ci­ones y solo: mu­chas gracias!
(Ваша честь, моє шанування і просто   велике спасибі!)


Відчуваючи до Вас особисту симпатію як до людини і державного діяча,   не міг не відреагувати на Ваш сповнений доблесті вчинок.

Ви повернулися на престол свого батька після правління диктатора Франко (хоча і з його згоди) у країну, що роздиралася етнічними, релігійними і регіональними протиріччями та великою соціально-економічною нерівністю земель. Здавалося, що нікому не до снаги утримати Іспанію і народ від сепаратистського розколу аж до громадянського протистояння. Вам це вдалося.

Нашій рідній українській владі брати би приклад, гідний наслідування. Не судилося. Хоча полюбляють Ваш півострів як місце відпочинку і лікування.

30 тис. доларів, які Ви витратили на мандрівку і полювання на слонів (просто мало хто знає, що відстрілюються виключно хворі та смертельно поранені слони),   у нашій країні з найбіднішою економікою світу тисячі олігархів, депутатів і міністрів, суддів, прокурорів, податківців і митників витрачають щодня. Бо ж їхня охорона, кортежі для жінок і дітей, утримання власних літаків і маєтків у Європі обходяться їм у мільйони щомісяця. То ж Ваші витрати з родиною на всю мандрівку і полювання це їхні щоденні буденні витрати.

І це, Ваша честь, не гроші, що перейшли українським олігархам та чиновникам-багатіям у спадок, це не дивіденди з винаходів і творів. Вони не винайшли й не створили жодного автомобіля, леза для гоління, клею чи кнопки. Вони не створювали Інтернет, мікрочипи, процесори, новітні матеріали чи ліки. Вони не відкривали та не завойовували і не колонізували нові світи й не розробляли нафтові свердловини в Аравійській пустелі. Борони Боже! Вони просто вкрали від українського народу все те, що створювалося ним за останні 100 років. Створювалося тяжкою працею наших дідусів та бабусь. У муках, холоді й голоді. Називається це в нас приватизацією по-Кравчуківськи, по-Кучмівськи (ватажок олігархізації) і по-Ющенківськи. Не припинилося це, на жаль, і в нову епоху.

Зараз у Європі без нафти, газу, газотранспортної системи   і металургійно-хімічної потужності, яка є в України, мають мінімальні пенсії 600 доларів у Угорщині (це реальна можливість нашої економіки), 1700 доларів у бідній Греції і 4200 доларів на місяць у Норвегії та Данії. А в нашій промислово-чорноземній ім-
­перії Україні — 99 доларів. КРАПКА. І ось на таку жменьку копійок, якої не вистачає навіть на один сніданок для вищезгаданої «еліти», запропоновано жити 15 мільйонам українців. А малому і середньому бізнесу пропонується цій жеброті виробляти товари і надавати послуги. Інші десятки мільярдів, отримані від прибутків із вкрадених заводів, надр тощо, вимиваються з держави. Замість того, щоб підвищувати пенсії і зарплати в рази. Бо ж учитель і пенсіонер зі грішми — найпотужніший інвестор бізнесу та економіки в цілому.

Зараз на ці ж кошти будуть купувати голодних виборців і продовжувати ще на 5—10 років жирування одних і кріпацтво та вимирання других.

Тож Ваші вибачення перед нацією за нібито нераціональне витрачання 30 тис. викликають повагу. В цьому і честь, і гідність. І монарха, і нації…

Перед нами ніхто ні за що не вибачився. І ніхто не збирається повертати вкрадене. В нас навіть ВЕЛИКУ НАДІЮ НА ВІДРОДЖЕННЯ — «ПОМАРАНЧЕВУ» РЕВОЛЮЦІЮ — ВКРАДЕНО. Виродком. Без вибачення.

Спасибі, Ваша честь. За вчинок. За слово честі. За честь. У таких завжди є майбутнє…

У нас його нема.

Сергій Ратушняк, Ужгород, Україна

ТЕГИ : сергій ратушняк

Коментарі :


21.04.2012 10:59 G.S.

Rey, а не Ray


21.04.2012 08:15 ЮРІЙ ПЕТРАНІВСЬКИЙ

Деякі критикують Сергія Ратушняка,що ВІН там щось не те робить!Прочитав дану статтю про керівництво ІСПАНІІ,про полювання на слонів/я б це не робив,бо не зміг би вбити слона,шкода/,про пенсіі для народу по різних краінах світу і про знущання казнокрадів і воров в законє і кримінальних авторитетів в УРКАіні!Ми самі всі винуваті в тому,що так погано живемо,виживаємо!Мені,наприклад,імпонує РАТУШНЯК!Сергій,по його погляду,міг би любого казнокрада і в рило завалити за знущання над народом!Підтримую!Багато в УРКАіні різних партій !!! і багато різноманітних іхніх !керовніків"...але що вони є,щр іх немах - нуль!Народ треба піднімати мільйонами,десятків мільйонів і гнати в шию різних "проффессорів "   " дохтурів "   і " письменників " до чортовоі матері!Прийшли бездарі з Сходу і окупували по-суті Європейську частині УКРАІНИ яку посупово опускають нижче плінтуса і роблчть з неі УРКАіну!!!Скільки ми всі,господарі своєі землі,будемо терпітим отих тупоголових і бездарних правителів!!Дякую РАТУШНЯКУ за статтю і привіт з терен Західноі УКРАІНИ,Львівськоі області.....


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат