Екс-прем’єр Росії Михайло Касьянов: Знаю, коли розпадеться Російська Федерація

admin 18.09.2014 10:40 ПОДІЇ

Вже наприкінці цього року можна сподіватися відчутного погіршення економічної ситуації в Росії. А найближчі півтора-два роки стануть вирішальними для майбутнього всієї Російської Федерації.

Щоб зберегти владу за такої складної ситуації Путіну потрібен зовнішній ворог. Таким ворогом у Кремлі обрали Україну. Про це у Варшаві під час зустрічі з польською інтелігенцією говорив Михайло Касьянов, російський екс-прем’єр, а нині один із лідерів російської опозиції.
Розповідаючи у Варшаві про сучасну ситуацію в Росії, Михайло Касьянов значну частину свого виступу присвятив ситуації в Україні. За його словами, Путін отримав, так би мовити, мандат на агресію проти України в 2008 році, після війни з Грузією. На думку російського опозиціонера, беззуба політика Заходу фактично розв’язала Путіну руки. Про причини агресії Росії проти України Касьянов риторично запитує: «Яка мета Путіна щодо України? Безсумнівно, головна мета – це втримання влади всередині країни. А для того, щоб зберігати владу, йому потрібен зовнішній ворог та переможні війни».
Касьянов каже, що за теперішньої ситуації найбільшою допомогою для України в її протистоянні з Росією може бути одностайність ЄС, США та Канади. Ці країни, говорить політик, повинні послідовно нагадувати про незаконність анексії Криму й домагатися виведення з України всіх російських військових.
Путін шокований санкціями Заходу
Касьянов твердить, що Путін шокований санкціями, ухваленим західними державами. Мовляв, у Кремлі сподівалися, що Захід мовчки проковтне агресію проти України, так само як це було у випадку війни з Грузією. Президент Росії, вихованець КДБ, вважає, що все у світі можна купити. Він не вірить, що такі цінності, як права людини, свобода і демократія насправді важливі для західних політиків.
Путін перебуває в стані шоку через те, що навіть Меркель підписалась під санкціями
​​«Путін у це не вірить. Він дуже сильно переживає і перебуває в стані шоку через те, що навіть та ж таки Анґела Меркель у Німеччині, якій він присвячував стільки уваги, роздаючи дуже вигідні контракти німецьким компаніям, що вона підписалась під санкціями», – пояснює російський опозиціонер.
За словами Касьянова, Путін має ту перевагу над Заходом, що він непередбачуваний, він, так би мовити, самодержець. Президент Росії вважає західних політиків слабкими, бо на відміну від нього вони повинні радитися й узгоджувати свої рішення.
«Де-факто ми бачимо, що наявні ознаки режиму, який трансформується з авторитарного режиму в режим з елементами фашизму. Він дуже схожий на режими Муссоліні і Франко», – зазначає Касьянов.
Говорячи про найбільш можливі сценарії розвитку подій у Росії, Касьянов називає два найімовірніші, на його думку.
Путін повинен зрозуміти, що програв у своєму блефуванні
​​«Один із них, який я вважаю найбільш жахливим і непропустимим – це поглиблення рис фашистського режиму в Росії. Сподіваюся, що цей жахливий сценарій не здійсниться. Щодо другого сценарію, то я вважаю, що Путін все-таки не божевільний і він повинен зрозуміти, що програв у своєму блефуванні і в цих авантюрах, тож він повинен шукати стратегію виходу з цієї ситуцації», – каже Михайло Касьянов.
За його даними, вже наприкінці цього року в економіці Росії будуть помітні явища, які згодом спричинять економічний колапс держави. Санкції Заходу прискорюють глибоку економічну кризу в Російський Федерації. Впродовж найближчих півтора-два роки вирішуватиметься доля російської держави, в якій можна сподіватися тенденцій розпаду федерації.

Юрій Савицький

radiosvoboda.org

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат