Аналітика від Бориса Нємцова: Путін зацікавлений у безкінечній війні в Україні

admin 05.08.2014 13:57 ПОДІЇ

Колишній віце-прем'єр-міністр РФ, опозиційний політик Борис Нємцов вважає, що Путін може ввести війська до України після того як зрозуміє, що антитерористична операція успішно закінчиться перемогою.


Питання введення військ може залежати від того як буде розвиватися військова ситуація навколо Донецька і Луганська, - заявив він виданню «ГОРДОН».

«Якщо українська армія викурить з Донбаса усю наволоч, то Путін може внести війська. Адже його стратегія – це тотальна дестабілізація і нескінченна війна в Україні. Йому не потрібно приєднання до Росії, чи «Русского Мира», він хоче забрати в України шанс стати на ноги і зробити європейський вибір», - переконаний політик.

Однак, на думку Нємцова, в питанні введення регулярної російської армії в Україну Путіна зупиняє можливе ембарго на поставку російських енергоносіїв.

«Війська на кордоні – це якась страхова концепція. Коли Путін зрозуміє, що поразка близько і Стрєлков вже побіг до Кремля або на Луб'янку, то в цей момент він може ввести війська», - вважає Нємцов.

На думку політика, при такому сценарії ймовірність введення військ різко підвищується, але не стає вірогідною на 100%. Пряма агресія – це загроза путінізму зовсім іншого масштабу, вважає Нємцов.

«Наприклад, це відмова від послуг «Газпрому» і від поставок нафти. А злодійська путінська система тільки на нафті та газі й тримається, тому він повинен розуміти, що такі його дії можуть бути важкі для нього особисто і можуть привести економіку до краху», - підсумував Нємцов.

Нагадаємо, в понеділок, Російська Федерація почала широкомасштабні військові навчання у Західному, Центральному та Південному військових округах Росії, які межують з Україною. У навчаннях, які триватимуть з 4 по 8 серпня беруть участь більше 100 літаків, серед яких винищувачі Су-27, Міг-31, бомбардувальники Су-24, а також вертольоти Мі-8 і Мі-24.

Роман Ганкевич

http://zaxid.net/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат