Аналітика

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-27') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and (is_analytics = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 40, 20

Аналітика: Закрите акціонерне товариство Україна і його власники

Про те, як п'ять осіб фактично монополізували економіку України і чим це загрожує, розповідає тижневик «Новое время». Експерти видання підрахували – сумарні активи Ріната Ахметова, Ігоря Коломойського, Віктора Пінчука, Петра Порошенка і Дмитра Фірташа станом на 2016 рік склали 8,1 мільярда американських доларів.

Аналітика: Привілей «кількох паспортів» буде скасовано

Планується, що в разі прийняття відповідного законопроекту існування подвійного громадянства в Україні буде підірвано

Життя закарпатської емігрантки з Перечина у Фінляндії

Перечинка Анжела Томаш разом з донькою Марією-Ангеліною проживає у Фінляндії п’ять років. У нашій розмові по скайпу жінка розповіла про причини переїзду, про адаптацію в чужій країні

Аналітика: Які загрози несе закон Порошенка про подвійне громадянство

Резонансні події, пов’язані з транспортною блокадою Донбасу, дещо зменшили увагу до нової ініціативи президента, та зовсім поза інформаційним полем вона не лишилася. Надто серйозні зміни з надто значними наслідками запропонували на Банковій.

Тарас Ващук, закарпатський журналіст, вирішив змінити буквально все, — і поїхав на роки у Дубай

Але насправді це не відбулося отак несподівано. Він ретельно обирав, де має опинитися. То наскільки уявне місто відрізняється від реального? Як пристосуватися до тамтешніх звичаїв? Чого треба остерігатися, а чим навпаки – насолоджуватися за рубежем? Про це та інше – наша розмова.

«Їду на заробітки»: Де можна отримувати в середньому три тисячі євро у місяць

Новий сезон для заробітчан уже на носі. Хтось традиційно вирушає до Польщі чи на південь Європи, однак дедалі більше українців свої погляди звертають на дуже заможні скандинавські країни — Норвегію, Швецію, Фінляндію, Данію.

Експерт назвав головні ризики безвізу з Європейським Союзом

Надання безвізового режиму Україні може бути своєрідною піар-компанією для української влади. Однак цей аргумент для підняття рейтингу політиків зараз знецінився порівняно з минулими роками.

Аналітика мовою оригіналу: Госбюджет-2017, или Как разделили пирог?

В будущем году рост социальных стандартов на несколько процентов опередит рост цен, курс доллара пройдет отметку в 27 грн., а минимальные зарплаты вырастут вдвое. Также государство потратит существенную сумму на субсидии, и больше 150 млрд. грн. направит в дефицитный Пенсионный фонд.

Аналітика від Андреса Аслунда. Україна: що пішло не так і як це виправити

Хочете справжніх реформ? Викиньте геть всіх прокурорів, суддів та податківців - Андрес Аслунд.

(мовою оригіналу) Закарпатский Шатун. "Жаль, на палатку Сурков денег не дал. Хоть огурцов прислал"

Анастасия Рафал : "Страна" отправилась на дальний Запад Украины, чтобы проверить - начал ли там уже реализовываться знаменитый "план Суркова" по "федеральному статусу Закарпатья"

Аналітика: Комунальний «Шатун». Про субсидії і ціну обіцянок Гройсмана

З регіонів України лунають тривожні сигнали: тернополянам масово надходять платіжки за жовтень без урахування призначених субсидій, чернівчанам – із шаленими нарахуваннями за неспожиті послуги, киянам надходять платіжки за воду із помилковими боргами.

Аналітика: Маніпуляції з мінімальною зарплатою

26 жовтня, на засідання уряду прем’єр-міністр Володимир Гройсман зробив популістську заяву, що з 1 січня 2017 року мінімальна зарплата складатиме 3200 гривень.

Аналітика: Е-декларування, мінімалка 3200 грн, або Настав час моральних виродків

Після сеансу принизливого для всіх ексгібіціонізму і роздивляння декларацій у вас, панове декларанти, виходів залишиться лише два – або ви закриєте ще трішечки більше прозрілим людям рот. Або ці люди закриють вас.

Аналітика: Путін не для того вкрав $250 млрд, аби самому стати радіоактивним попелом

Політичний діяч, журналіст Андрій Піонтковський (на фото): "Путин пугает Запад, взвинчивает ставки, изображает из себя сумасшедшего, готового нажать ядерную кнопку, но на самом деле не готов к ядерной войне, потому что она приведет к его собственному уничтожению".  

Антикорупційна реформа України постала перед загрозами – New York Times

Видання пише, що систему електронного декларування намагаються заблокувати через парламент і навіть знищити фізично. Систему електронного декларування в Україні намагаються саботувати.

Аналітика: ВР не хоче прибирати сміття, або Як врятувати реформу поводження з відходами

Спроб реформувати законодавство, яке стосується відходів, є чимало. Не будемо розмірковувати, чому у Верховній Раді набралося майже з два десятки таких новацій, бо, мовляв, сфера ця прибуткова, лобізму забагато…

Аналітика: Перезавантаження пенсій, або Що додадуть, що відберуть за рекомендаціями МВФ

(мовою оригіналу) Стаж, дающий право на минимальную пенсию, будет повышен. Трудовые пенсии, на которые можно претендовать, отработав 35 лет (для женщин — 30 лет), пока не тронут, не повысят и нынешний пенсвозраст (60 лет)

Аналітика: Угорщина кидає виклик Євросоюзу, або Міграційна суперечка, здатна розірвати ЄC

2 жовтня в Угорщині відбудеться референдум, який може стати історичним для всього Європейського Союзу.

Аналітика: Україні потрібно вибрати між боснійським та хорватським сценаріями

Україна сьогодні стоїть на роздоріжжі. Одна дорога веде її до повторення боснійського досвіду. Інша - до хорватського
(далі - мовою оригіналу)

Аналітика: Країна "на валізах", або Чому українці назавжди виїжджають за кордон

Дві третини українців (65%) хочуть виїхати з країни. Такими є результати опитування, проведеного агентством TNS. Це максимальний показник з початку АТО

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат