День дощів — 160 мільйонів гривень

23.07.2021 16:54 СОЦІО

Керівництво області засідало разом з рятувальниками та поліцією і озвучили суму збитків від нещодавньої повені на Рахівщині. 160 млн. грн. Тобто, день дощів приніс нам багатомільйонні збитки.

Тоді через цей дощ було затоплено 192 дворогосподарства, 93 житлові будинки, дві дороги обласного значення, десять автошляхів комунальної власності. Також зруйновані три житлові будинки, одна трансформаторна станція, майже п’ять кілометрів доріг обласного значення, понад 50 мостових переходів і чотири ділянки берегоукріплень та 48 лісових мостів. Окрім цього зафіксовано 29 ділянок зсувів грунту об’ємом понад 4 тисячі кубічних метрів, а 20 будинків продовжують перебувати у зоні зсувів.

Також шукають чоловіка, який зник під час розвитку паводкової ситуації. Рятувальники обстежували русло й береги місцевої річки та річки Тиса. Пройдено десятки кілометрів.

А на Міжгірщині дощ взагалі йшов кілька годин 18 липня. Внаслідок проходження сильних дощів відбулося сходження двох селевих потоків на проїжджу частину в селі Свобода. В результаті було обмежено рух автотранспорту в урочищі Шистаків.

А півгодинний буревій, який пройшовся кількома районами Закарпаття, позносив дахи з будинків. Найбільше від буревію постраждало село Дунковиця на Іршавщині. Тут вітер зніс 20 дахів на житлових будинках. Також було пошкоджено дах на амбулаторії.

Постраждало від вітру і Батьово. Тут вітер зніс дахи з 12-ти житлових будинків та дахи на двох спорудах місцевої ферми.

У ДСНС також повідомили, що від вітру впало багато дерев і 19 з них впали на проїжджі частини доріг.

Рятувальники також повідомляють, що в результаті буревію без електрики залишилися 30 населених пунктів, з яких 11 були повністю без електропостачання і 19 — частково.

Ми писали вже про те, що природа починає мститися людям за варварське відношення до себе. І ця проблема не лише наша. Глобальне потепління клімату «вискакує боком» по всій планеті. Європа не може оговтатися від торнадо та паводків. Німеччина була затоплена так само за один день інтенсивних дощів. І тут майже дві сотні загиблих.

І тут дійсно є цікавим те, наскільки ефективно влада може реагувати на такі стихійні лиха. Ми можемо визначити суму збитків, а потім звідкись кошти взяти і кудись направити. Комусь — відразу, а комусь — через роки.

У цьому сенсі цікавим може бути досвід інших країн. Наскільки там є ефективною допомога держави постраждалим від стихії.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат