Закарпаття знову посіло останнє місце в рейтингу шкіл за підсумками ЗНО

26.09.2020 17:03 СОЦІО

Як це не прикро, але Закарпатська область знову опинилася в самому кінці рейтингу шкіл за результатами ЗНО.

Інформаційним освітнім ресурсом «Освіта.ua» складено рейтинг областей України за результатами зовнішнього незалежного оцінювання 2020 року.

Як вихідні дані для укладання рейтингу були використані результати зовнішнього незалежного оцінювання, отримані випускниками шкіл у 2020 році.

Області України у таблиці ранжовані за рейтинговим балом, який розрахований на підставі середнього значення балів зовнішнього незалежного оцінювання, отриманих випускниками шкіл кожної області у 2020 році.

Середнє значення балів зовнішнього незалежного оцінювання, отриманих учасниками тестування, розраховане як середнє арифметичне результатів усіх тестів із урахуванням нескладених тестів (не подолав поріг «склав/не склав»). Таким тестам при розрахунку середнього арифметичного надано значення «0», тому значення середнього балу може складати менше 100 балів. Якщо випускник школи не з’явився для складання тесту, такий тест не враховувався під час розрахунку.

Що стосується Закарпаття, то наша область має найнижчий середній бал — 106,9. А, крім   того, у нас найнижчий відсоток тих, хто склав тести — 81 %. Невеликою втіхою може бути хіба те, що минулого року ми також були на останньому місці, але відсоток тих, хто склав тести був усього 70 %, а середній бал становив лише 91,7.

Причинами того, що у нас найгірші результати за підсумками ЗНО називали не так погану кваліфікацію вчителів, як те, що у нас багато представників національних меншин, яким важко здавати тести, зокрема, з української мови.

Що стосується конкретних шкіл, то кращою на Закарпатті стала Класична гімназія Ужгорода з рейтинговим балом 145,4. Ця гімназія на 147-му місці серед усіх середніх освітніх закладів України. Серед обласних центрів України Ужгород на 13-му місці.

На другому місці рейтингу шкіл області Мукачівський ліцей міськради — рейтинговий бал — 141,3. При цьому всі 100 % випускників склали тести. Загальне місце серед шкіл України — 275-те.

На третьому місці на Закарпатті — гімназія-інтернат міста Хуст. Рейтинговий бал — 140,5. Загальне місце серед середніх освітніх закладів України — 305-те.

Зовсім трохи Хустській гімназії-інтернату поступилася Ужгородська лінгвістична гімназія (школа № 1) — рейтинговий бал 104,4 і 314-те місце серед шкіл України.

Далі в рейтингу Закарпаття йдуть Ужгородська загальноосвітня спеціалізована школа-інтернат з поглибленим вивченням окремих предметів Закарпатської обласної ради — рейтинговий бал — 139,4 та 350-те місце в Україні.

Потім на шостому місці в області йде Ужгородська спеціалізована школа І-ІІІ ст. № 5 із поглибленим вивченням іноземних мов Ужгородської міськради — рейтинговий бал 137,8 і 414-те місце в Україні.

На сьомому місці в Закарпатті — Свалявська ЗОШ І-ІІІ ст. № 3 Свалявської райради — рейтинговий бал — 136,3 і 502-ге місце в Україні.

На восьмому місці Мукачівська спеціалізована школа І-ІІІ ст. № 16 з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів Мукачівської міськради — рейтинговий бал — 136 і 524-те місце в Україні.

Дев’яте місце — Берегівська ЗОШ І-ІІІ ст. № 5 з поглибленим вивченням англійської мови імені Т. Г. Шевченка Берегівської міськради — рейтинговий бал — 135,7 та 542-ге місце в Україні.

Закриває десятку кращих шкіл Закарпаття Ужгородська спеціалізована школа І-ІІІ ст. № 3 з поглибленим вивченням англійської мови Ужгородської міськради — рейтинговий бал — 134,8 і 607-ме місце в Україні.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат