Мала дитяча залізниця запрацювала після півторарічної перерви

10.05.2021 11:28 РАТУША

 

Понад 1000 людей проїхалися на дитячій Ужгородській залізниці 3 та 4 травня. Пасажирів цими днями возили безкоштовно.

Нагадаємо, минулого року Укрзалізниця відмовилася від обслуговування дитячої залізниці через збитковість. Наказ про її закриття у вересні 2020-го підписав тодішній виконавчий директор «Львівської Залізниці» Роман Черніцький. Під час робочої поїздки на Закарпаття на початку травня виконувач обов’язків голови правління «Укрзалізниці» Іван Юрик сказав: «Розглядають можливість передати дитячу залізницю на баланс міста Ужгород. Будь-яке розпорядження майном відбувається через розпорядження Кабінету Міністрів України, тому ми зараз у процесі підготовки документів для того, щоби визначити, яким саме шляхом ми йдемо: через продаж, через аукціон чи через передачу в комунальну власність».

На базі дитячої залізниці діє гурток «Юний залізничник», де діти навчаються майстерності залізничників. Упродовж святкових днів (3 та 4 травня) на Ужгородській дитячій залізниці працювали 14 вихованців гуртка.

За словами начальника Ужгородської дитячої залізниці Олександра Борейка, якщо не буде додаткових карантинних обмежень, потяги відправлятимуться зі станції «Молодіжна» (біля філармонії) лише по святковим та вихідним дням із 11 до 16 години.

Потяг їде до станції «Парк Підзамковий» і повертається назад.

Перший потяг відправляється об 11.20, а останній — о 15.20.

Потяги курсують кожні 40 хвилин.

Відстань від станції «Молодіжної» до станції «Парк Підзамковий» всього 1,2 кілометри, тому потяг у дорозі всього 6 хвилин.

Діти до 6 років можуть їздити безкоштовно, для дітей, старших за 6 років, квиток коштує 15 грн., а квитки для дорослих — 25 грн.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат