Останнє попередження?

29.03.2021 11:24 ПОЛІТИКА

Патріотичні сили України дали знати владі, що не будуть покірними і протести можуть перерости у погроми. 20 березня біля Офісу президента в Києві на Банковій вулиці відбулася акція на підтримку засудженого активіста-патріота Сергія Стерненка і підозрюваного у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка. Учасники акції розписали стіни і сходи ОП, закидали будівлю димовими шашками і намагалися підпалити табличку «Президент України».

Нагадаємо, що суд кинув Стерненка за грати на 7 років. Звичайно ж, президент Зеленський не несе відповідальності за рішення суду. Так воно має бути в цивілізованих країнах. Але це не стосується України, де більшість суддів є абсолютно залежними від влади.

Тим не менше, влада цих протестів не злякалася. Зеленський опирається на потужну силу поліції. Недарма ж на відомство Авакова було виділено минулого року 100 мільярдів гривень. Це в чотири рази більше, ніж міністерство отримувало раніше. Тобто, в Україні чітко будують поліцейську державу, якими є сусідні Білорусь та Росія, де тамтешні диктатори Лукашенко та Путін спокійно себе почувають, а поліцейські пси жорстоко придушують будь-які акції протесту.

До цього йде і в нас. Але є перепона: ми маємо залежність від Євросоюзу та США, які не допустять узурпації влади силовим шляхом. Коли Зеленський зрозуміє, що не зможе вберегти владу силовим шляхом, то намагатиметься залишитися на президентському троні на ще один термін законним шляхом. А для цього потрібно терміново переформатувати «курс партії». Для початку «слуги народу» намагаються хоча б втримати більшість у парламенті. Недарма ж уже почалися загравання з фракцією партії «Голос». І деякі представники цієї партії вже починають говорити про злиття зі «слугами» взамін на деякі преференції й отримання посад у виконавчій владі.

Що підкаже «внутрішній голос» «Голосу» — поки невідомо, але такі загравання можуть стати для партії крахом. Ще один спосіб утриматися влади — розігнати парламент і провести позачергові вибори найближчим часом, поки рейтинг ще не впав до дна. Приводом до розгону може бути будь-що. В Україні це не проблема.

Ну і ще є спосіб залишитися при владі. Сісти під Росію і розірвати стосунки зі США та Євросоюзом. Але навряд чи це спрацює, бо так уже пробував зробити свого часу Янукович. Чим усе закінчилося, ми знаємо.

Але ж ми розуміємо, що може бути і нормальний шлях, щоб зберегти владу — почати працювати на народ. Багато для цього робити не потрібно — повернути вкрадене олігархами і спрямувати більші кошти на соціальні статті бюджетних видатків. Потрібне лише бажання.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат