На Закарпатті судитимуть директора рекламної агенції за розпалювання національної ворожнечі

11.05.2019 18:37 КРИМІНАЛ

Ще вночі 20 жовтня 2018 року на території Закарпатської області були розклеєні провокативні білборди зі зображенням угорських закарпатських діячів: нардепа Ласла Брензовича, заступника голови облради Йосипа Борто та депутата облради Ілдики Орос. Під їхніми зображеннями напис: «Зупинимо сепаратистів».

Згодом були розклеєні білборди зі зображенням голови ОДА Геннадія Москаля та депутата облради від КМКС Ілдики Орос на фоні турула з написом «Подолаємо фашизм разом».

Правоохоронні органи   розпочали слідство, справою займалися слідчі СБУ, ГУНП та прокуратура.

Згодом правоохоронці повідомили, що знайшли замовницю виготовлення цих бордів, які мали явно провокативний характер. Нею виявилася 31-річна мешканка Мукачева.

Пізніше голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль розповів про деякі подробиці щодо замовників білбордів.

З його слів, борди були розміщені в чотирьох районах Закарпаття, а їхні макети виготовлені в Мукачеві в рекламному агентстві, яке очолює   Рената М. Вона могла друкувати борди і у своєму агентстві, але, щоб приховати сліди, вирішила зробити замовлення на друк бордів в Ужгороді.  

Москаль також повідомив, що згадане рекламне агентство «багато років тісно співпрацює з партією «Єдиний центр», воно друкувало зовнішню рекламу кандидатів цієї партії на парламентських виборах 2012 і 2014 років, а також на місцевих виборах 2015 року».

Слідство по цій справі тривало півроку і нарешті прокуратура повідомила, що слідство закінчене й обвинувальний акт уже передано до Ужгородського міськрайонного суду.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат