Підприємці починають війну проти влади

20.12.2020 12:50 ПОДІЇ

«Час минає, а покращення немає!». Один із лозунгів на Майдані в Києві, де тисячі підприємців вийшли на акції протесту. Вимоги прості — відмінити фіскалізацію і дати можливість працювати під час карантину.

Підприємці переконують, що якщо їм введуть касові апарати, то втрати сягатимуть за 30 %. Влада свого часу обіцяла полегшення ведення бізнесу, але, як виявилося, владі невигідна спрощена система, бо хочеться витрусити з бізнесменів усі гроші. Не те, щоб дійсно хочеться, просто в бюджеті величезна дірка і чимось цю дірку потрібно латати. І саме малий та середній бізнес стане дійною коровою, бо олігархів влада не чіпатиме.

Підприємцям така перспектива не подобається. Вони згуртувалися і вийшли на акції протесту. Штурмували будівлі влади і навіть намагалися ставити намети на Майдані Незалежності. Але силові структури та влада дали зрозуміти, що ніхто не буде бавитися з мітингувальниками. Їх просто віддубасили, а намети забрали. Щоб мінімізувати мобільність учасників акції протесту, влада пішла на ті ж хитрощі, на які йшов Янукович — закриває станції метро. Нібито під приводом «замінування».

Підприємці ж кажуть, що Зеленський дограється, як догрався і Янукович. Якщо влада не поважає свого годувальника, який наповнює бюджет країни, то годувальник може бути злим і викине владу так, як це було вже в Україні неодноразово.

І наостанок одне цікаве соціологічне дослідження від Центру Разумкова. 40 % опитаних назвали Зеленського найбільшим розчаруванням року. До цього йшло. Артист чи клоун може стати президентом у державах, де все йде по накатаній доріжці. Але нашої держави це не стосується. У нас хаос, а в кризових умовах через пандемію цей хаос лише посилюється. Країні потрібен мудрий президент, а не той, який вміє смішити.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат