Закарпаття в епіцентрі

26.09.2020 16:29 ПОЛІТИКА

Цього тижня Закарпаття було в епіцентрі подій. У середу тут зустрілися глави дипломатичних відомств Угорщини та України Петер Сіярто та Дмитро Кулеба. Наразі наші стосунки налагоджуються і Сіярто дав знати, що Угорщина готова розблокувати свій протест проти наближення України до НАТО, якщо Україна дасть змогу закарпатським угорцям здобувати освіту рідною мовою. Окрім того, Угорщина готова багато інвестувати в Україну.

А вже у п’ятницю на Закарпаття завітав президент Володимир Зеленський. Напередодні він відвідав Словаччину, де, між іншим, відбулося міжурядове підписання угоди про відновлення роботи аеропорту «Ужгород». Звичайно ж, Зеленський на Закарпатті мав на меті підняти імідж партії «Слуга народу», яка намагається провести якнайбільше депутатів у місцеві ради. Хоча, наскільки це ефективно - невідомо.

Тим більше, що один із провідних функціонерів «Слуги народу» вже натякнув, що провладну партію не цікавлять місцеві вибори, бо не їхня це справа займатися каналізацією та водопроводами. Однак, скоріше за все, ця фраза була сказана, щоб применшити трагізм після можливої нищівної поразки «Слуги народу» на місцевих виборах, бо рейтинг партії різко падає.

Щодо виборчої кампанії на Закарпатті, то особливих скандалів поки немає. Ну це якщо не враховувати інцидент в Ужгородській ТВК, коли оточення чинного мера Андріїва зібрало тітушок та ромів, щоб натиснути на рішення комісії щодо реєстрації прихильної до Андріїва партії.

У свою чергу, сам Андріїв продовжує піар, ганебно використовуючи для цього не власні заслуги, а заслуги ради. Однак йому все складніше переконувати ужгородців своїми досягненнями, бо насправді їх немає. Отримавши бюджет у майже 2 мільярди гривень, чинний мер використовує кошти платників податків занадто нераціонально. І за все це потрібно буде нести відповідальність.

Ну і в оточенні чинного мера активно наповнюють конверти 500-гривневими купюрами. А як інакше виграти?

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат