Історичну будівлю на Корзо сплюндрували під панорамні вікна

17.05.2020 12:59 РАТУША

Катастрофічно швидке руйнування Ужгорода продовжується. Група Save Uzhgorod опублікувала фото руйнування будівлі колишньої аптеки № 1 на розі вулиці Корзо — так званий будинок Лендваї, зведений у другій половині 1920-х років у стилі ар-деко.

«Імпозантна будівля залишилася без автентичних віконних прорізів — замість них маємо «сучасні» вітрини до підлоги, — йдеться на сторінці групи в соцмережі. — До слова, проект реконструкції погоджено департаментом культури Закарпатської ОДА та головним архітектором Ужгорода. На розгляд консультативної ради з питань охорони культурної спадщини при Закарпатській ОДА проект не виносився — буцімто через карантин».

Працівники управлінь муніципальної варти й містобудування та архітектури Ужгородської міської ради перевірили відповідність проведення робіт із оздоблення фасаду погодженому паспорту опорядження фасаду будівлі.

Як інформує управління містобудування та архітектури, паспорт опорядження фасаду будівлі був погоджений головним архітектором міста та відповідним органом із питань охорони культурної спадщини — департаментом культури ЗОДА. Наразі відхилень від погодженого проекту не виявлено...

«Сподіваємося, — пише Save Uzhgorod, — на цьому руйнування будинку Лендваї завершиться і буде збережено характерний для стилю ар-деко портал та інші елементи».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат