Порівняння мідних та CCA кабелів та патчкордів

18.03.2022 16:42 СОЦІО



У цій статті ми розглянемо мідні, ССА кабелі та патчкорди. Це важливо, тому що існують різні види кабельної продукції. І кожен з видів має досить багато своїх підвидів, які своєю чергою призначені для різних цілей. А на сайті DEPS вже надано широкий вибір будь-якого виду кабельної продукції. В тому числі можна купити біметалічний кабель вже зараз!

Зовсім недавно ринок пропонує досить широкий вибір кабельної продукції. І більшу частину складає насправді недорога продукція. Основним представником такого обладнання є кабель, у якому спеціальна конструкція провідника. Така конструкція є алюмінієвою жилою, яка зовні покрита міддю (Copper Clad Aluminium Wires (CCAW)). І це не дивно, оскільки мідь значно здешевлює вартість кабелю. Але ніяким чином не впливає на основні функції кабельного обладнання.

Поява на ринку обмеженої кабельної продукції не є новаторством або великим проривом у технологіях. Обмежений кабель - це насамперед вимушені заходи з метою економії. Найбільш поширений варіант першого подібного кабелю - це коаксіал (обміднена сталева жила). І вже зараз, використовуючи обмежений кабель, обладнання перевершує всі очікування.

Приступимо до головної теми статті. І почнемо з кабелю кручена пара

Трохи передісторії: кручена пара - це вид кабелю, в якому один або кілька провідників свиті між собою. Один з важливих критеріїв під час вибору кручений пари має бути склад провідника. Це може бути метал мідних або інших металів. А також це може бути провідник з використанням біметалічних жил.

Що це означає? Біметалічні жили - це провідники, покриті тонкою кулею міді чи сталі. Це значною мірою відображається на вартості даного виду кручений пари. Ціна – нижче в порівнянні з іншими кабелями. Але при цьому біметалічний кабель кручена пара жодним чином не поступається у якості роботи.

Кабель ССА

Кабель ССА (Cooper Clad Aluminum) – ще один вид кабельної продукції. Особливість його в тому, що покритий алюмінієм та плакованою міддю.

Що таке плакування? Це процес, під час якого протягуються два матеріали (мідь та алюміній). З'єднання металів відбувається через деформацію під час високої температури. Найчастіше у складі ССА кабелю до 30% складається мідь. Але цей показник може змінюватись у різні боки - від цього залежить і вартість.

Єдиним недоліком даного кабелю є його ненадійність. Навіть встановивши все коректно й ідеально правильно, через деякий час зв'язок може просто зникнути, без жодної причини.

Інші секрети кабельної продукції

Існує ще кілька нюансів, про які необхідно знати під час вибору кабельної продукції. Головний з них - це сама назва "ССА".Якщо Ви впевнені, що знаєте розшифровку, тоді прочитайте уважно.

Є різниця в однакових абревіатурах, така як ССА розшифровується у двох варіантах:

      ● Copper Coated Aluminum;
      ● Cooper Clad Aluminum.

У чому різниця? Позначення Coated говорить саме за себе - мідь, яка вкрита алюмінієм. Це більш бюджетний варіант використання кабельної продукції.

В той час, як позначення “Clad” вказує саме на плакування. Як наслідок – різняться технічні характеристики, різниться вартість і відповідно – якість.

Якщо у вас ще залишилися питання щодо кабельної продукції, то фахівці DEPS завжди раді допомогти. Також у каталозі компанії можна купити мідний, ССА кабель, патчкорди.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат