Поліція Мжгірщини притягнула до відповідальності чоловіка, який скидав сміття в річку

02.10.2021 09:54 СОЦІО

У мережі з’явилося відео, на якому чітко видно, як чоловік скидує сміття на березі річки. Вдячний правоохоронцям, які оперативно відреагували, знайшли порушника і відкрили кримінальне провадження за цим фактом. 55-річний чоловік в урочищі «Рибачинка» між селами Синевир та Синевирська Поляна просто вивантажив відходи на березі річки. Це територія НПП «Синевир», - повідомляє перший заступник голови ОДА Мирослав Білецький.

Згідно з чинним законодавством йому загрожує покарання від штрафу до позбавлення волі строком на 5 років.

Водойма – не смітник. Відходи необхідно організовано вивозити, сортувати, переробляти, а не засмічувати та отруювати наші річки.

Створювати стихійні сміттєзвалища на берегах річок заборонено і неприпустимо. Влада і правоохоронні органи будуть відстежувати такі правопорушення і жорстко на них реагувати.

Тому закликаю закарпатців бути пильними, і про подібні факти повідомляти облдержадміністрацію чи правоохоронні органи.

Водночас ми розуміємо, що питання поводження з відходами для Закарпаття дуже актуальне. Тому працюємо над тим, аби побудувати на Закарпатті сміттєпереробний завод, шукаємо для цього можливості. По всій області відкривають нові точки прийому вторинної сировини, вчимося сортувати відходи разом. Тому варто шукати можливості, а не йти шляхом найменшого спротиву.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат