В Ужгороді приземлився літак із Києва, який здійснив перший регулярний рейс після тривалої перерви

03.06.2021 20:03 РАТУША

В Ужгородському аеропорту об 11.17 2-го червня приземлився літак першого регулярного рейсу з Києва. Звідти він вилетів о 9.30. На сторінці авіакомпанії «Роза вітрів» («Windrose») вказано, що в дорозі він — 2 години. Це був перший регулярний пасажирський рейс «Київ—Ужгород» із осені 2019 року. Відтоді польоти не здійснювали у зв’язку з припиненням угоди про використання спільного повітряного простору між Україною та Словаччиною. Поновили угоду в 2020-му.

Наразі пілоти здійснюють приземлення в Ужгороді без використання навігаційного обладнання, яке можна буде використовувати лише з 9 вересня. До того часу літаки вестимуть диспетчери. Директор аеропорту «Ужгород» Олег Коцюба каже: довжина злітнопосадкової смуги — 2038 метрів, цього достатньо, щоб приймати й великі літаки.

Нагадаємо, аеропорт «Ужгород» перестав приймати літаки з червня 2016 року. Влада області переконувала, що через нерентабельність, однак, згодом стало відомо, що крім того припинилася дія угоди між Україною та Словаччиною щодо обслуговування польотів наших літаків над територією Словаччини, а літаки в аеропорт «Ужгород» при зльоті та посадці перетинають повітряний простір сусідньої держави. 15 березня 2019 року було здійснено перший рейс із Ужгорода на Київ. Але і ці рейси були лише до 10 травня і робота аеропорту фактично зупинилася.

Відтепер літак «Київ—Ужгород» курсуватиме тричі на тиждень — у понеділок, середу та п’ятницю. Ціни на квиток починаються від 600 гривень.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат