Рішення сесії Ужгородської міськради оскаржені до суду Ужгородською окружною прокуратурою

20.05.2021 11:52 РАТУША

«Депутати в Ужгороді «роздерибанили» зелені зони в Боздоському парку на березі Ужа та «Кірпічці» – саме під таким заголовком наприкінці березня в одному з регіональних ЗМІ з’явилася інформація стосовно питань, винесених   на розгляд сесії міської ради з порушенням вимог законодавства, як вважала громадськість.

Встановлено, що із зазначеного переліку сесійних питань, які викликали значний суспільний резонанс, більшість депутати таки самостійно зняли з порядку денного на довивчення чи відмовили у прийнятті рішень. Йдеться про передачу в оренду територій заводу «Модуль», скверу на перехресті вулиць Мукачівської та Одеської, передачу у власність земельних ділянок на вул. Баб’яка та пл. Петефі тощо.

Водночас щодо інших чотирьох питань прийнято позитивне рішення. Зокрема, йдеться про надання дозволу на розробку проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для будівництва та обслуговування будинків, господарських будівель і споруд по вулицях А. Макаренка, І. Ольбрахта та 8-го Березня у м. Ужгороді.

Разом з цим, вивченням цих рішень органами прокуратури області встановлено, що їх прийнято з суттєвими порушеннями земельного та містобудівного законодавства. У зв’язку з цим Ужгородською окружною прокуратурою оскаржено зазначені рішення міськради до Закарпатського окружного адміністративного суду, із вимогою їх скасування.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат