Хто може зробити додаткову дозу вакцини проти COVID-19?

16.12.2021 22:23 ЗДОРОВ'Я

Відповідно до нововведень, затверджених Міністерством охорони здоров’я, окремі групи закарпатців можуть отримати додаткову дозу вакцини від COVID-19, - повідомляє пресслужба Закарпатської ОДА.

Це дозволили, аби люди з важкими супутніми захворюваннями, чия імунна система ослаблена основною недугою, були більш захищеними перед коронавірусною інфекцією.

Згідно з рекомендаціями третю дозу (або другу, якщо йдеться про щеплених однодозною вакциною Janssen) можуть отримати люди з ВІЛ-інфекцією, онкологією, після трансплантації органів, особи, які проходять імуносупресивну або імуномодулюючу терапію, та люди з рядом інших імунодефіцитних станів, наприклад хворі з гострими та хронічними лейкозами, клінічно агресивними лімфомами, гематологічними злоякісними пухлинами тощо.

Який алгоритм дій для отримання додаткової дози

Якщо ваша ситуація відповідає критеріям, зазначеним у вимогах, вам слід звернутися до свого сімейного або профільного лікаря. Він сформує направлення на щеплення додатковою дозою. Його обов’язково слід пред’явити лікарю вакцинальної бригади, а він своєю чергою повинен внести дані про введення додаткової дози до електронної системи охорони здоров'я як третю дозу.

Важливо! Дія документа про вакцинацію не буде продовжуватись, тобто документ буде чинним 365 днів з дати введення другої дози.

Рекомендації щодо інтервалів між введеннями

Експерти радять проводити додаткове щеплення щонайменше через 28 днів після другої дози вакцини від COVID-19 (або першої дози для однодозної вакцини Janssen) або ж у період до 3 місяців після другої дози.

Щодо вакцини

Додаткову дозу радять вводити тією ж вакциною, як і дві попередні дози.

Якщо ця вакцина відсутня, її можна скомбінувати з іншими за затвердженими в Україні схемами.

Якщо особа отримала дві дози вакцини за змішаною схемою, то третя (додаткова) доза має бути зроблена вакциною, що використовувалась для введення другої дози.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат