На Тячівщині підтвердили діагноз поліомієліту у 12-річної дівчини, у якої паралізувало частину тіла

02.11.2021 17:17 ЗДОРОВ'Я

На Закарпатті підтвердили діагноз поліомієліту у 12-річної дівчинки — жительки Тячівського району. Вона перебуває у неврологічному відділенні обласної дитячої лікарні в Мукачеві.

19 вересня дівчину з паралізованою ногою доставили до медзакладу, а підтвердили поліомієліт 13 жовтня. "Школярка лікувалася в інфекційному відділенні понад 5 тижнів. На 6-й тиждень її перевели в неврологію, коли зійшли всі терміни ізоляції і можливого вірусовиділення. Стан дитини зараз стабільний, але грубий парез залишається. Швидше всього, це закінчиться інвалідизацією. Проходить відновлювальну терапію в неврологічному відділенні.

У сім'ї троє дітей, вони невакциновані від поліомієліту за переконаннями батьків. До медиків звернулися лише щодо 12-річної дівчинки. Її сусідів, однокласників та інших контактних людей обстежили, діагноз не підтвердили.

Станом на 1 жовтня в Україні рівень охоплення трьома дозами щеплень від поліомієліту дітей до року становить лише 59,7%, — повідомив головний санлікар Кузін. Найгірша ситуація з вакцинацією у Закарпатській, Івано-Франківській та Херсонській областях. Для того, щоб сформувався імунітет, цей показник має сягати 95%.

Після спалаху поліомієліту на Закарпатті у 2015 році вакцинували 226 720 дітей від 2 місяців до 10 років. "Це було зроблено у три етапи. Невакцинованих через постійні протипоказання — 779 дітей, відмовилися — 17 149.

https://suspilne.media/177236-na-zakarpatti-pidtverdili-diagnoz-poliomielitu-u-12-ricnoi-divcini/

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат