Нескорені

21.05.2022 10:53 ПОДІЇ

Росія напала на нас підло. Зрадники на півдні країни сприяли фашистам і ті за два дні захопили Херсонщину і частину Запорізької області.

Фактично було зроблено прямий сухопутний шлях із росії до Криму через нашу територію. Але бій дав Маріуполь. 80 днів захисники цього міста протистояли загарбникам. Останнім оплотом залишався колись потужний завод «Азовсталь», у підвалах якого перебували українські воїни. У нелюдських умовах і під постійним бомбардуванням вони не дали можливість ворогу заявити, що Маріуполь захоплено.

Після 80 днів опору наші бійці вийшли з укріплень. Були домовленості, що їх поміняють на російських полонених.

Російська пропаганда відразу ж оголосила про перемогу і вимагала жорстокого покарання українським патріотам. Попри домовленості, російська держдума вимагає оголосити українських бійців терористами і не віддавати на обмін, а стратити.

В Україні здача в полон українських героїв викликала неоднозначну реакцію. Багато навіть відомих політиків назвали це зрадою. Ці політики зі своїх комфортних помешкань заявляли, що наші воїни мали битися до останнього, і краще покінчити життя самогубством, ніж здатися росіянам. Ці політики забувають, що захисники Маріуполя, хоч їх і називають термінаторами, зроблені з плоті, а не сталі.

У Генштабі Збройних сил України відзначили героїзм наших захисників і вказали на велику роль, яку вони відіграли у цій війні.

Захисниками Маріуполя є окремий загін спеціального призначення «Азов», 12-та бригада Національної гвардії України, 36-та окрема бригада морської піхоти, прикордонники, поліцейські, добровольці, тероборона Маріуполя.

У Генштабі ЗСУ заявили, що гарнізон «Маріуполь» виконав бойове завдання і тепер командири мають наказ зберегти життя особового складу. 16 травня 53 важкопоранених військовослужбовців було доправлено до медичного закладу в Новоазовську (територія ОРДО), ще 211 захисників були евакуйовані до окупованої Оленівки.

18 травня у Міністерстві оборони Росії заявили, що з заблокованого заводу «Азовсталь» у Маріуполі вийшли майже тисяча українських бійців. Їх розміщують у СІЗО Таганрогу та Ростова. У Росії заявили, що українських бійців допитуватимуть.

«Утримуючи позиції на «Азовсталі», вони не дозволили противнику перекинути угруповання, чисельністю до 17 батальйонних тактичних груп (близько 20 000 особового складу) на інші напрямки. Тим самим завадили реалізувати план щодо швидкого захоплення Запоріжжя, здійснити вихід на адміністративний кордон Донецької та Запорізької областей і створити умови для оточення угруповання ООС», — йдеться у повідомленні Генштабу ЗСУ, опублікованому в Facebook.

У Генштабі додають, що сковування основних сил противника навколо Маріуполя дало можливість українським військам підготувати та створити оборонні рубежі.

Наші герої виконали завдання. Тепер ми можемо лише з острахом чекати, як поведуть себе з нашими полоненими російські фашисти. Їм вірити не можна.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат