На ЕКСПО-2020 в Дубаї Україну презентувало і Закарпаття

11.10.2021 11:16 ПОДІЇ

У Об’єднаних Арабських Еміратах розпочалася грандіозна Всесвітня виставка ЕКСПО-2020, яка мала відбутися ще в жовтні минулого року, але через пандемію перенесена на цей рік.

До ЕКСПО в ОАЕ готувалися 13 років і на її проведення з бюджету країни було виділено 7 млрд. доларів.

Сама виставка розкинулася на площі 438 гектарів, а участь у ній беруть 190 країн світу.

Примітно, що вперше свій павільйон має і Україна.

Наш павільйон – це трирівнева будівля, у якій кожен рівень має своє завдання та символ: розумне життя, розумне мислення, розумні почуття. Кожна з груп розкриває можливості раціонального, технологічного та екологічного існування крізь призму технологій та інструментів, доступних сьогодні більшості населення світу. Внутрішнє наповнення павільйону відображає унікальність і самобутність українського народу, нашої культури крізь призму сучасних технологій.

Тішить те, що на ЕКСПО в Дубаї Україну презентував Дім моди Reny M із Закарпаття. Представлено експозицію ексклюзивних суконь у поєднанні з художніми полотнами.

Засновниця та керівник Дому моди Reny M   Рената Мойш та художниця Оксана Брензович є закарпатками. Власне це симбіоз двох творчих талановитих людей, які надихають своїми роботами одна одну. Саме унікальна колекція плать Дому моди Reny M   Ренати Мойш доповнена енергетичними малярськими творами Оксани Брензович і це одна цільна експозиція.

Як розповіла нам Рената Мойш, на ЕКСПО-2020 вона представила унікальну колекцію суконь, які мають виразний арабський дизайн, але з українськими вкрапленнями вишиваних елементів.

«Ми з Оксаною створили спільну експозицію в залі, який презентує український культурний код. Нашою ідеєю було презентувати українську культуру крізь призму арабських мотивів, що лише подвоює мистецьку енергетику, цей мікс додає емоційності сприйняття», - розповіла нам Рената Мойш.

«Я надихаюся роботами Ренати і це неймовірні відчуття, коли твої картини продовжують життя в тканинах. І дуже приємно, що наша спільна експозиція викликає інтерес у відвідувачів. Інноваційність є головним посилом ЕКСПО-2020 і я сподіваюся, що ми зі своєю нестандартною експозицією якнайкраще відповідаємо цьому критерію», - каже Оксана Брензович.

Варто відзначити, що 4 жовтня український павільйон відвідали заступники міністрів економіки України та ОАЕ та доволі представницька делегація обох країн. Виставка триватиме протягом шести місяців.

prozak.info

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат