Аліна Паш відмовилася їхати на Євробачення

16.02.2022 18:20 ДОЗВІЛЛЯ

Аліна Паш, яка перемогла у нацвідборі на Євробачення 202, після гучних скандалів зняла свою кандидатуру. Кілька хвилин тому співачка заявила, що не поїде представляти Україну на пісенний конкурс в Італію.

"Я артистка, а не політик. У мене немає армії піарників, менеджерів, юристів аби протистояти усій цій атаці та натиску, зламам моїх соціальних мереж; погрозам. А також абсолютно неприйнятним формулюванням, які дозволяють собі люди, не розібравшись у ситуації та забувши про гідність кожного громадянина України", – заявила Аліна Паш. "Я не хочу цієї віртуальної війни та хейту. Головна війна зараз – це зовнішня, яка прийшла в мою країну в 2014 році. Я не хочу далі бути у цій брудній історії. З важким серцем я знімаю свою кандидатуру як представника України в конкурсі Євробачення. На жаль. Мені справді дуже жаль".

Нагадаємо, співачка Аліна Паш перемогла в Нацвідборі на Євробачення 2022 й обійшла KALUSH Orchestra всього на один бал. Під час оголошення результатів виникли технічні проблеми й ведучі зачитували результати голосування з помилками.

Це призвело до того, що організаторів Нацвідбору запідозрили у фальсифікації підсумків голосування.

Крім того, сама переможниця Нацвідбору потрапила в скандал через свої відвідування окупованого Криму у 2015 році.

Відповідно до правил участі в Нацвідборі на Євробачення, команда Аліни Паш надала довідку про те, що вона не порушувала закони України та перетинала кордон з Кримом з українського боку.

Але пізніше стало відомо, що в Державній прикордонній службі на запит "Суспільного" офіційну відповідь не давали, оскільки ця інформація конфіденційна. Аліну Паш запідозрили в тому, що вона підробила довідку.

Сама виконавиця сказала, що довідку про перетин адмінкордону доручила отримати своїй команді. Також Паш підтвердила, що подала повторний запит прикордонникам:

"Я хворіла, тому дала письмовий дозвіл представнику команди запросити довідку від Прикордонної служби України. По довіреності було надіслано цей запит, відповідь прийшла досить пізно, майже в день відбору. Представник моєї команди відразу надав докази Суспільному.

Також я подала повторний запит, аби отримати таку довідку безпосередньо в свої руки. Як тільки вона буде у мене, я оприлюдню її в своєму акаунті в Instagram. І я буду брати стільки довідок скільки потрібно, аби довести, що я нічого не порушувала".

15 лютого, після оприлюдення відповіді ДПСУ, менеджерка Аліни Паш заявила, що довідку про в'їзд співачки до Криму Суспільному надав член команди, а не співачка особисто. Зараз, за словами менеджерки, у команді розбираються, як цей документ отримали, та чекають відповідь на запит від ДПСУ.

Вона додала, що офіційна заява від команди співачки буде, "як тільки ми отримаємо наш документ від прикордонної служби": "У будь-якому випадку це правда, що вона перетинала з української сторони кордон, і там має бути ця інформація, ми на неї чекаємо. Запит до прикордонної служби був здійснений минулого тижня. Для нас заява прикордонної служби була дуже шокуючим моментом, і ми зараз стараємося розібратися, щоб людям дати чітку і правильну інформацію, як це взагалі все відбулося".

Як повідомила Голова Наглядової ради НСТУ Світлана Остапа, Наглядова рада збирається на позачергове засідання, щоб розглянути ситуацію, що склалася навколо нацвідбору на "Євробачення". Засідання мало відбутися сьогодні.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат