Як ужгородські юнаки обіграли баскетболістів з Одещини

13.03.2020 12:46 СПОРТ

В ужгородському СП «Юність» відбувся четвертий тур фінальної частини дивізіону Б всеукраїнської баскетбольної ліги серед юнаків 2004-го року народження. Мені вдалось побувати на одному з матчів, де ужгородський ЗОДЮСШ екзаменував представника Одещини – «СОЦ Ізмаїл».

На старті матчу обидва колективи робили акцент на двох очкові кидки, та наш Варга відкрив рахунок на 2-й хвилині три очковим. Гості завдяки головним чином височенному Коренюку, зусилля якого доповнили Балабан та Каратіцин, відігрались, відігрались та впевнено вели перед з 3-ї до 5-ї хвилини. Пилип вибіг у відрив, та досить повільно завершував і отримав опозицію трьох суперників, та все ж зумів закинути – 5:7. На тій же 6-й хвилині Семак реалізував аналогічну втечу в чужу карну зону – 7:7. У кінці тієї ж хвилини Тар з правого краю кладе дальній кидок – 10:7. Наступні два бали Вішкольц, який скористався якісним підбором на своєму щиті Пазуханича, закинув аж на початку 9-ї хвилини – 12:7. Однак, Коренюк та Дімітрієв змогли скоротити цю перевагу наших до завершення першої чверті.

На старті другої чверті клуби обмінялись двоочковими – 14:12. Далі Пилип закинув два з гри й потім на 13-й хвилині реалізував один із двох штрафних – 17:12. Чекрій закинув з-під щита – 19:12. На два бали від Коренюка Варга відповів двічі по три бали з гри з правого краю – 25:14. Дімітров та Чекрій обмінялись двобальними кидками – 27:16. Великоклад зробив перехоплення, після чого наші перевели з правого флангу на лівий і Тар закинув чергові три бали – 30:16. Семак перехопив, повернувши «боржок» Дімітрову, й на старті 17-ї хвилини зробив подвійну перевагу закарпатців – 32:16. Результативність Балабана змусила Зубковського взяти тайм-аут за дві хвилини до завершення чверті. Далі було багато фолів в обидва боки. У нас тоді найкраще штрафні кидав Паращич, та дії інших його партнерів змусили Зубковського взяти ще один тайм-аут на самому фініші першої половини матчу.

На старті третьої чверті Семак закинув з-під кільця з передачі Варги і далі він же завершив атаку по центру – 43:24. На два бали від суперників наші відповіли закиданням двох у швидкому прориві від Пилипа та ще й вдалим кидком з-під кільця Вішкольца – 47:26. Далі активізувались Дімітрієв, який штампував по два бали з гри, та Каратіцин, що видав блок-шот Великокладу та закинув важливі три бали. Тоді їм намагались результативно опонувати хіба Паращич та Пазуханич, тому різниця в рахунку зменшилась в рази.

На старті четвертої чверті на два очки зі штрафних Коренюка Пилип відповів двома балами з гри – 51:37. Далі дуже потужно заграли Балабан, Лєбедєв та Дімітров, третій з яких на наше щастя, завдяки активності Тара, отримав п’яте персональне зауваження й догрався. Тайм-аут Зубковського в середині чверті трохи вирівняв ситуацію, що змусило нервувати вже гостей. А три шалені бали від Чекрія без торкання м’ячем дужки кільця за три хвилини до завершення (57:45) змусили Лєбедєва зробити таку ж саму, та все ж невдалу, спробу. Пазуханич із допомогою Чекрія перехопив м’яч і дозволив Тару закинути два бали, а далі Пилип у швидкому прориві влучив з-під щита – 61:45. Тар ще раз перехопив, а Галь йому допоміг у цьому й далі сам закинув два бали – 63:45. Тайм-аут Грубіяна не дав нічого особливого, а підбір Чекрія під своїм щитом дав Шевку можливість закинути два бали з правого флангу, а ужгородцям упевнено виграти поєдинок.

«ЗОДЮСШ Ужгород» – «СОЦ Ізмаїл» Одеська область – 67:48 (12:10, 17:12, 10:13, 18:13)

Зал № 3 СП «Юність», 50 глядачів,

Арбітри: Микита Мельник, Антон Іванина та Олександр Варга,

«ЗОДЮСШ Ужгород»: Віктор Тар, Даниїл Шевко, Семен Семак, Ігор Великоклад, Олександр Паращич, Федір Варга (капітан), М. Пилип, Олександр Галь, Т. Маринець, Іван Пазуханич, Андрій Чекрій, Крістіан Вішкольц,

Тренер – Олександр Зубковський,

«СОЦ Ізмаїл» : Сергій Коваленко, Владислав Лєбедєв, Максим Томчук, Олександр Каратіцин (капітан), Микита Балабан, Максим Дімітров, Ілля Коренюк, Антон Іваніш, Михайло Дімітрієв,

Тренер – А. Грубіян,

Турнірне становище провідної вісімки дивізіону Б після 4-го туру: «ЗОДЮСШ Ужгород» – 15 очок; «Академія БК Говерла» Івано-Франківськ – 14; «Маріуполь» – 11, «Збірна Київської області» – 10, «ЗДЮШОР Миколаїв» – 9, «СОЦ Ізмаїл» – 9, «СДЮШОР-2» Полтава – 8, «СДЮШОР імені Літвака» Одеса – 5.

Євген Свищо для rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат