Нова чемпіонка України з тенісу мешкає в Ужгороді

01.08.2020 20:01 СПОРТ

Кілька годин тому (01. 08. 2020 р.) в Ірпіні (тенісний центр ФТУ «Grand Admiral») завершився чемпіонат України з тенісу (категорія «А»).   Автор матеріалу зателефонував головному тренеру збірної Закарпаття з цього виду спорту Руслані Дичці й попросив її розповісти, як на змаганнях виступили наші земляки.

— У складі збірної було 5 вихованців закарпатської школи тенісу, мовить наставниця збірної, — це МС України Василь Єгоров та Тетяна Дичка з Ужгорода, а також Ірина Русин й Мар’яна Маслей з Мукачева. Якщо у цілому, то наша команда посідає місце у «золотій серединці». Закриття змагань завтра. А порадувала усіх нас моя 17–річна донечка (дорослі, парний розряд), яка разом із Владленою Боковою (с. Святопетрівське, Києво–Святошинський район) вибороли золоті медалі. До речі, дівчата у всеукраїнському рейтингу займають відповідно 21–ше та 23–третє місця. Це досить високі місця (уточнення: Т. Дичка (Ужгород) — 23–тє, 178,70 оч.; М. Маслей (Мукачево) – 37–ме, 104, 4; Н. Гада (Берегово) — 75–те, 35; Н. Бобаль (Ужгород) — 86–те, 15 оч.; Л. Базелюк (Берегово) — 93–тє, 15 та Д. Мигалко (с. Минай, Ужгородщина) –101–ше, 10 очок.    

— Як пройшли змагання за участю нашої чемпіонки?

— В 1/8 фіналу на корт вийшли пари Тетяна Дичка (Ужгород) – Владлена Бокова (Святопетрівськ, Києво–Святошинський район). Їх суперницями стали   сестри–киянки Катерина та Дарина Дятлови. Ужгородка з партнеркою цей поєдинок виграли з досить переконливим рахунком 2:0 (6:3 та 6:3).

— У чвертьфінал   наша пара зустрілася з дуетом — Анастасія Лопата (Київ) – Марія Вишкіна (Харків). Ця гра теж без будь яких проблем була виграна — 2:0 (6:2 та 6:2).

— Руслано Юріївно, найважчим матчем для Руслани та Владлени на чемпіонаті України був півфінальний поєдинок. Про подробиці можете розповісти?

— Під час півфінальної гри нам усім довелося добряче попотіти.   Скільки залишили солі дівчата на майданчику — знають лише вони. Я теж переживала і від нервів «переламала» обидві руки.   Я вважаю, що це був найдраматичніший матч на чемпіонаті України. Посудіть самі. На корті з однієї сторони пара Дирина Єсипчук (Київ)–Карина Качур (с. Святопетрівське) та Дичка–Бокова. Наші дівчата дебютували просто здорово і вели у рахунку 3:0. Не знаю, що сталося, але через кілька хвилин результат уже нічийний. Мало того, суперниці вирвалися вперед — 4:5. Далі обмінялися очками — 5:6. І лише у тай–брейку нашим дівчатам вдалося вирвати перемогу — 7:6. У другому сеті — все о’кей (6:4). І фінал.  

Я неймовірно щаслива! – чую у телефонній слухавці трохи ще схвильований, але уже бадьорий і щасливи голос тренера й матері новоспеченої чемпіонки України   Руслани Юріївни.   Я нині разом із дівчатами «на сьомому небі». Головне, що все завершилося так, як ми мріяли. Бо скажу відверто, перед змаганнями не лише дівчата, але я сама хвилювалася, переживала. Та нерви зібрала в один кулак і намагалася головне заспокоїти дівчат. Я їм щоразу нагадувала, що вони найкращі й головне не хвилюватися, а то, не дай Бог, «перегорите» і вся наша копітка й наполеглива з вами робота піде нанівець. Грайте у свій теніс. Грайте так, як вас вчили ваші наставники. Переконана, що ця золота медаль з чемпіонату України стане для моєї донечки чудовим поштовхом трампліном для її подальших успіхів у дорослому спорті.

— Про фінал, гадаю, не буду розпитувати, бо він завершився переконливою перемогою з рахунком 2:0. Тут, як кажуть, коментарі, зайві. Лише нагадаю, що у головному матчі на корт вийшли Тетяна та Владлена з однієї сторони сітки та А. Пінаєва (Бровари)–І. Микитин (Трускавець).

Спортивна громадськість Закарпаття з гордістю вітає чемпіонку України   з Срібної Землі й бажає чарівній ужгородці нових спортивних злетів, як на теренах країни, Європи та світу.

Василь Гаджега,
голова обласного осередку Асоціації спортивних журналістів України.              


На фото чемпіонська пара з тенісу та донечка з тренером–мамою.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат