В Ужгороді відбулася відкрита першість Закарпаття з тенісу. Більшість фіналів були закарпатськими

26.02.2018 15:45 СПОРТ

Два дні (24–25 лютого)   в ужгородському СК «Юність» тривала Зимова відкрита першість Закарпаття з тенісу (всеукраїнські змагання 2–ої категорії). До міста над Ужем приїхали кращі тенісисти (юнаки та дівчата до 16 років та «Дорослі») Києва і Харкова, Львова й Івано–Франківська, Вінниці й Рівного, Хмельницького і Стрия, Мукачева і, звісно, господарі. Головним суддею змагань, які пройшли під егідою ФТУ та ФТЗ, був суддя національної категорії Олег Медюх (Стрий), а головним секретарем — старший тренер з тенісу ЗОДЮСШ Руслана Дичка.

Змагання розпочалися з урочистого відкриття. На ньому заступник начальника управління молоді та спорту облдержадміністрації, член виконкому обласного відділення НОК України Олег Муртазі щиро привітав учасників всеукраїнського тенісного форуму, а також вручив посвідчення «Майстер спорту України» з тенісу Ірині Русин із Мукачева (на фото). На церемонії відкриття та під час змагань у спортзалі №1 були заступник начальника обласного управління з фізичного виховання і спорту Комітету з фізичного виховання і спорту МОН України та член виконкому облвідділення НОК України Михайло Молнар, голова федерації тенісу Закарпаття Володимир Алексій, його перший заступник, член виконкому облвідділення НОК України Іван Шуфрич, відповідальний секретар цієї громадської організації Ілля Гулянич, ветерани закарпатського тенісу, батьки…

Змагання розпочали юнаки та дівчата у віковій категорії до 16 років. У дівчат перемогу святкувала господарка змагань Тетяна Дичка, яка у фіналі з рахунком 2:0 переграла Ольгу Ковпак зі Львова. Особливо був напруженим перший сет. Про це свідчить і сам результат 7:6. У другому сеті господарка легко взяла гору над своєю суперницею (6:1)   Ще одна ужгородка Ірина Гой здобула бронзову медаль. Вона у матчі за третє місце у досить принциповому двобої (сама гра тривала більше години) переграла ровесницю   з Червонограда (Львівська область) Катерину Бугаєнко з рахунком 2:1 (7:5, 3:6 та 10:4).

В юнаків весь п’єдестал пошани дістався нашим гостям: 1–ше місце — Марко Медюх (Стрий), 2–ге — Іван Шолудько (Львів) і 3–тє — Артемій Бойчук з Івано–Франківська.

Фінал у чоловічому одиночному розряді («Дорослі») вийшов драматичним. Перший сет для ужгородця Олександра Дупина видався напрочуд важким. І все ж господарю з великими зусиллями вдалося обіграти суперника з Івано–Франківщини (м. Перегінськ) Максима Халуса з рахунком 7:6. Другий сет підопічний Р. Дички розпочав впевнено і вів у рахунку 4:2. І тут сталася трагедія. Олександр отримав серйозне ушкодження ноги. Лікар змагань оглянув тенісиста і виніс суворий вердикт: «з такою серйозною травмою учасник фіналу не може продовжувати гру». А другий вердикт проти нашого тенісиста винесли судді: «Перше місце присудити Максиму Халусу, а друге — потерпілому О. Дупину». Усе у рамках діючих суворих правил.

У матчі за третє місце львів’янин Владислав Коваль обіграв досвідченого киянина Георгія Широких з рахунком 2:0 (6:2 та 7:6).

Фінал у жінок був закарпатським. У ньому взяли участь наймолодші майстри спорту України ужгородка Наталія Бобаль та мукачівка Ірина Русин. У півфіналах Наталія переграла вихованку донецького тенісу Ірину Тристан, яка тепер проживає у Львові й тренується у знаного місцевого   тренера Д. Стасюка, а мукачівка обіграла харків’янку Катерину Гребенік.

Фінал між ужгородкою Н. Бобаль та мукачівкою І. Русин вийшов досить принциповим. На цей раз шальки терезів на свій бік перехилила Ірина (6:4 та 7:5). Ось так би завжди! До цього хочу додати, що крім Олександра Дупини у Руслани Дички тренуються Ірина Русин, Наталія Бобаль, її донька Тетяна...

Василь Гаджега, голова обласного осередку Асоціації спортивних журналістів України.

ТЕГИ : тенісУжгородск юніть

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат