«Золото» та «срібло» для Срібної Землі вибороли наші тенісисти на Всеукраїнських змаганнях

05.06.2018 23:31 СПОРТ

Розпочну із золотої медалі, яку нещодавно майстер спорту Василь Єгоров привіз з Києва, де проходив Кубок України. Ужгородець   у парі з киянином Рудольфом Сметаніним (чоловічий парний розряд) у фіналі обіграли львівський тандем Максим Халус/Артем Тувалов (4:6, 6:4 та 10:8).


… Більше тижня (26 травня – 2 червня) у Києві на кортах Міжнародної тенісної академії проходив молодіжний чемпіонат України з тенісу серед юнаків та дівчат до 16 років. Нашу область представляли вихованці старшого тренера-викладача ЗОДЮСШ управління освіти та науки облдержадміністрації Руслани Дички: її донька Тетяна, Маріанна Маслей та Олександр Дупин.  

Тетяна Дичка   (одиночний розряд) досить легко пройшла перше коло. Друге теж складалося на її користь. У поєдинку з киянкою Євою Базів перший сет виграла досить легко (6:1), однак на початку другого отримала серйозну травму руки. Тож був ризик взагалі не вийти на корт у наступній партії. Однак закарпатку   такі труднощі не зупиняють і вона дограла цей двобій, хоч поступилася господарці із загальним рахунком 2:1.

Коли Тетяна на корті, — каже її тренер-мама, — то вона забуває про все, що болить, що їй заважає. У даному випадку, як завжди, тут свою справу робить адреналін.  

Тетяна також зі своєю напарницею (парний жіночий розряд) Іриною Лисих (Сєвєродонецьк) у матчі за вихід до чвертьфіналу у напруженій боротьбі поступилися майбутньому чемпіонському дуету у складі Владлена Бокова/Валерія Черфус. Але по грі Ірина й Тетяна нічим не поступалися харків’янкам, хоча ті   перший сет виграли з результатом 6:3. Зате у другому вони не змогли взяти навіть очко (6:0). 1:1.   У вирішальній партії дійшло до супер тай-брейку, а потім харків’янкам таки усміхнулася її величність Фортуна ([9:11]).  

У чоловічому парному розряді явно не повезло ужгородцю   Олександру Дупину, який разом із Олегом Нестеренком (Київ) за вихід до чвертьфіналу поступилися (4:6 та 2:6) майбутньому чемпіонському дуету М. Васюк (Ізмаїл)/М. Бондар (Київ).

І завершу успішним виступом ужгородського дуету у складі Тетяни Дички та Олександра Дупини (мікст), який у півфіналі здобув перемогу над київським тандемом К. Тернова/О. Нестеренко, хоча перший сет програли із рахунком 4:6. Правда, у другому з аналогічним результатом святкували Вікторію. У вирішальній партії вихованці Руслани Дички теж були кращими.

Фінал. Цей поєдинок між ужгородським дуетом Н. Дичка/О. Дупин та Є. Кононович (Нікополь)/М. Васюк (Ізмаїл) розвивався драматично. Кажуть, як розпочнеш матч, так він триватиме і надалі.   Але не так сталося, як гадалося. Спочатку все ладилося у нашої пари. Хвилювання теж було уже позаду. І перший сет виграно з досить переконливим рахунком 6:3. А ось у другому наших тенісистів немов підмінили, хоч жодне очко для суперників не здобувалося легко. І все ж вони перемогли (2:6). 1:1. У вирішальній партії знову дійшло до тай-брейку. Він теж вийшов нервовим, але не щасливим для наших 16-річних тенісистів — 4:10. Але й срібна медаль — це нагорода високого ґатунку.  

Вітаємо володаря кубка України (парний чоловічий розряд)

Василя Єгорова та нашу «срібну» тенісну пару.  

Василь Гаджега,
журналіст.


На фото зліва направо: Тетяна Дичка, Руслана Дичка та Олександр Дупин.

ТЕГИ : великий теніс

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат