Михайло Ряшко: Після виключення "Говерли" з УПЛ, обрав "Іллічівець"

Прес-центр ФК «Іллічівець» 13.07.2016 18:19 СПОРТ

«Іллічівець» в це літнє міжсезоння поповнив свої ряди вже чотирма новачками. Михайло Ряшко, один з новобранців приазовської команди, в минулому сезоні добре себе зарекомендував у Прем'єр-лізі. В інтерв'ю прес-службі «Іллічівця» Михайло розповів про себе.

- Футболом почав я займатися в ДЮФК «Мукачево» (з цього закарпатського міста я родом). Потім на мене звернули увагу тренери київського «Динамо». Після двох років в динамівській Академії я перейшов до «Карпат». У Львові я відіграв лише рік (через хворобу приблизно півроку не грав) і повернувся додому, в Закарпаття. У 2013-му році мене запросили в «Говерлу». Я спершу грав за команду U-19, а потім - за молодіжний склад. Це був вже професійний рівень. За ужгородську «молодіжку» я грав до 2015 року.

- Потім в твоїй кар'єрі була Угорщина. Тебе запросили в «Балмазуйварош». Однак за цю команду ти провів лише один матч.

- У «Балмазуйвароші» (це команда першої угорської ліги) у мене не все склалося через ліміт на легіонерів. Цікаво, що разом зі мною в цій команді були відомий за виступами за «Металіст» Юрій Чонка і колишній гравець «Динамо» Балаж Фаркаш.

- З Угорщини влітку минулого року ти повернувся до «Говерли», але вже не в молодіжний склад, а в першу команду. Хто був ініціатором твого запрошення?

- Вдруге в «Говерлу» мене покликали В'ячеслав Грозний і Олексій Величко. Вони сказали, що будуть давати шанс молодим місцевим футболістам. У першому колі я виходив в основному на заміни - Грозний поступово мене підпускав до ігор Прем'єр-ліги. Мені вдалося проявити себе в цих матчах і вже другу половину сезону я провів в стартовому складі.

- Всього в минулому сезоні Прем'єр-ліги ти провів 17 матчів, з яких 11 в основному складі. Яка з цих ігор тобі запам'яталася найбільше?

- Безумовно, мій дебют! Це було майже рік тому - 17-го липня 2015 року. У першому турі чемпіонату «Говерла» грала проти «Дніпра» і я на 78-й хвилині замінив Сергія Люльку. Якщо чесно, я навіть не думав, що вийду на поле, тому виходячи на заміну дуже сильно хвилювався. З фіналістом Ліги Європи ми тоді зіграли внічию - 1:1. Запам'яталася гра проти «Динамо» (ми, на жаль, програли 0:2). Добре пам'ятаю і матч проти «Чорноморця» в 21-му турі. Гра вийшла дуже важкою, було багато боротьби. Але я зіграв непогано і мене визнали найкращим молодим гравцем туру. З опонентів найважче довелося грати проти Пилипа Будківського. Нападник «Зорі» дуже високий, тому з ним було важко грати.

- Влітку після того, як «Говерла» була виключена з Прем'єр-ліги, ти перебрався в Маріуполь. Чому ти вибрав саме «Іллічівець»? Як тебе прийняли в команді?

- У мене було кілька варіантів продовження кар'єри. Спочатку мене запросили до Маріуполя на перегляд. Я взяв участь в декількох контрольних іграх і після розмови з Олександром Володимировичем Севидовим і керівництвом клубу я підписав контракт. Зараз в Маріуполі створюється цікава амбітна команда. Клуб має хорошу спортивну інфраструктуру. Фінансових проблем також немає. У команді мене прийняли добре. У Маріуполі в основному зібралися молоді хлопці, деяких я знав раніше, тому проблем з адаптацією немає. Упевнений, я прийняв правильне рішення і буду в «Іллічівці» прогресувати.

Прес-центр ФК «Іллічівець»

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат