Юлія Коломоєць: «Білоруський гандбол не сильно відрізняється від українського»

hc-karpaty.org 05.02.2013 14:44 СПОРТ

Ще рік тому Юлія Коломоєць була чемпіонкою України у складі «Карпат», а нині   вона пробує підкорити інший чемпіонат – сусідньої Білорусі.

24-річна Юлія – після тріумфального минулого сезону, вирішила спробувати свої сили в іншій команді - "Гомель". Поки їй все вдається – вона стабільно грає, а її команда наразі займає третє місце в чемпіонаті. І, цілком можливо, що наступного сезону вона гратиме разом з «Гомелем» в Євро кубках.

Як розповіла Юлія Коломоєць,   наприкінці минулого року в неї закінчився контракт з «Карпатами» і вона вирішила продовжити кар’єру в іншій країні. Вона нормально вписалася в колектив з Білорусі і не мала проблем з адаптацією в чужій країні.   «Всі дівчата все дуже хороші, тренерський склад і масажист роблять все можливе, щоб я почувала себе комфортно», - зізналася вона.

За словами Юлії, сезон в команди складається досить непогано -   команда йде на 3 місці в турнірній таблиці, що дає право грати наступного сезону в євро кубках.   «На початку сезону перед нами стояло завдання потрапити в трійку призерів,   тому ми

поки що виконуємо поставлене перед нами завдання, - зазначила вона. – Хоча ще рано робити висновки, адже до кінця чемпіонату ще 11 ігор, а попереду ще й Кубок Білорусі, який ми граємо на наступному тижні».


До слова, рівень гандболу, на думку спортсменки, не сильно відрізняється від українського, адже

і в тамтешньому чемпіонаті спостерігається велика міграція гравців за кордон. «У принципі, в Білорусі 3-4 команди, яким під силу боротися між собою за призові місця. У першості грає 8 команд, але вже після зіграних 14 ігор, тобто після 1 кола, чемпіонату залишається 6 команд, які і продовжують боротьбу за медалі».

До речі, як і в «Карпатах», та і в «Гомелі» велику вагу приділяють фізичним навантаженням та витривалості. А з останніх товариських зустрічей, які були рік тому, можна зробити висновок, що білоруська команда сьогодні не поступається по рівню чемпіону України.

Сама ж Юлія, як вона зізнається, інколи сумує за Ужгородом. «Там пройшли 7 років мого життя, - зізналася вона. -   Скучаю за самим містом, за яким дуже до нього звикла за цей час і звичайно за дівчатками з команди».

За її словами, порівнювати життя в Гомелі та в   Ужгороді важко, тому що це дуже різні міста. «Гомель   - друге за чисельністю місто в Білорусі з населенням в пів мільйона жителів, тут трохи інший темп життя, а Ужгород це не великий красивий історичне місто, де люди моментами не поспішають жити, а насолоджуються часом. Взяти хоча б звичку «виходити на каву», - додала вона.

hc-karpaty.org

ТЕГИ : гк карпатигандбол

Коментарі :


06.02.2013 12:04 Рома

Шкода.Таке файне дівча втратили


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат