Дзюдо. Чотири медалі на десятьох завоювали наші дзюдоїсти

Євген Свищо 01.02.2013 16:57 СПОРТ

25—27 січня в Луцьку відбувся традиційний міжнародний турнір серед юнаків до 16 років. У ньому взяли участь понад 200 спортсменів із Росії, Білорусії, Молдавії та більшості регіонів України.

Помірятись силами з однолітками помандрувала у сусідню Волинь і збірна Закарпаття на чолі з наставником Юрієм Кулішем. Він разом із головним тренером Віктором Калініним відібрали десять юнаків з Ужгорода та Іршави, які на цей час перебували в найкращій формі. Як наслідок, відібрані борці здобули 4 нагороди бронзового ґатунку.

Окремо слід згадати про вихованця іршавського спортивного клубу «Атлант» Василя Орешка, який в останні роки, під керівництвом наставника Ільгара Кулієва, суттєво прогресує на власній спортивній стежині. Сам І. Кулієв вважає його найбільш слухняним із своїх підопічних під час тренувального процесу. На змаганнях у Луцьку Василь, у ваговій категорії до 83 кг, провів 4 сутички, у трьох з яких переміг. У дебютному двобої він здобув переконливу звитягу над киянином. Друга дуель із представником Харківщини проходила в рівнішій боротьбі. Тільки за дві секунди до завершення суперник Орешка здобув невеличку перевагу, а з нею і путівку в головний фінал. Нашому земляку довелось розпочинати заново шлях до бронзової сходинки. Він здобув ще дві переконливі перемоги. При цьому, у вирішальній сутичці він здолав іншого представника Харківщини.

Схожим тернистим шляхом до своїх бронзових нагород йшли вихованці ужгородської школи дзюдо Олександр Ільяш, Мартін Кіяк та Іван Панько. При цьому, Сашку довелось для цього перемогти у п'яти із шести, а Мартіну – у чотирьох із п'яти сутичок. І. Панько змагався за коловою системою, переміг у двох із чотирьох двобоїв. Цього йому виявилось досить для того, щоб зійти на п'єдестал пошани.

На даний момент дзюдоїсти повернулись до звичного тренувального режиму з надією повторити, а можливо й покращити, свої досягнення на найближчому чемпіонаті України серед юнаків та дівчат до 16 років, що відбудеться 24—27 квітня.

Євген Свищо

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат