Ярославський продав «Металіст»

25.12.2012 14:30 СПОРТ

Олександр Ярославський склав повноваження президента «Металіста» і продав клуб. Новим власником команди стала «Група компаній «ГазУкраїна», основним джерелом доходу якої є продаж скрапленого газу та бензину.

Причиною продажу Ярославський називає тиск з боку харківської влади. «Сім років тому, коли я зайнявся «Металістом», у нього замість стадіону були руїни, замість бази та академії — болото і нетрі. Команда вилетіла в Першу лігу, більше 20 років не з'являлася на єврокубковій арені. Зараз ми входимо до числа 30 кращих клубів Європи. За сім років я інвестував понад $ 570 млн. у розвиток ФК «Металіст» і підготовку Харкова до Євро-2012, вкладаючи у все, що я робив, не тільки гроші, але й частину свого серця і своєї душі. Але є причина, по якій я змушений залишити клуб: незрозумілі претензії міської влади до мене як до інвестора і, як наслідок, безпрецедентний психологічний тиск, який чиниться на команду і колектив. Ця нездорова атмосфера ставить під загрозу все, що створено важкою працею багатьох людей».

Його опонент мер Харкова Геннадій Кернес, вважає що продаж команди готувалася вже давно: «Це все гроші, фінансова сторона, вигоду від якої отримує одна людина — Олександр Ярославський».

За неперевіреними даними, сума угоди могла скласти близько $ 300 млн.

ТЕГИ : фк металістолександр ярославськийГеннадій Кернес

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат