Футбол, ЛЧ. "Шахтар" — "Ювентус" (АНОНС)

05.12.2012 14:32 СПОРТ

Для того, щоб розраховувати на продовження боротьби в Лізі чемпіонів, «Ювентусу» у сьогоднішньому поєдинку необхідно не програти.

Враховуючи той факт, що за 5 матчів групового етапу команда Антоніо Конте не зазнала жодної поразки, ця задача не здається нездійсненною, але іншої думки підопічні Мірчі Луческу, які збираються завершити календарний рік на мажорній ноті, та й не кожен день з'являється можливість обіграти на своєму полі чемпіона Італії.

Перший матч у Турині показав і довів, що саме «Шахтар» є фаворитом не тільки цієї пари, але і всієї групи. Відмінно провівши всю гру, команда Луческу зобов'язана була відвозити три очки з Італії, однак низька реалізація гольових моментів дала про себе знати.

Цікаво, що єдина перемога «Шахтаря» над «Ювентусом» (з трьох матчів, що були зіграні в єврокубках) датується 8 грудня 1976 року. Фактично 36 років пройшло з моменту, коли «гірники» в розіграші Кубка УЄФА змогли на своєму полі, завдяки голу Шевлюк, добути мінімальну перемогу. Незважаючи на це, донецький клуб все ж поступився путівкою до наступного етапу більш іменитому супернику, програвши в Турині з рахунком 0:3.

5 грудня, середа:
«Шахтар» — «Ювентус»
Донецьк. Стадіон «Донбас Арена». 21.45
ТВ-трансляція на телеканалі «Україна»

Група «Е»
«Шахтар» — 10
«Ювентус» — 9
«Челсі» — 7
«Нордшелланд» — 1

Мірча Луческу, тренер "Шахтаря": Мені завжди додають упевненості моя робота і всі ті, хто оточує мене. У нас чудовий стадіон, чудова команда, чудовий президент клубу. Я завжди відчуваю допомогу і довіряю своїй команді. Тому з усіх точок зору я спокійно ставлюся до завтрашнього результату. У 2009-му році ми завоювали Кубок УЄФА, потім виходили до чвертьфіналу Ліги чемпіонів. У минулому сезоні у нас, дійсно, був розрив у наших результатах — ми не досягли успіху на європейській арені. Але зараз ми впевнено лідируємо в чемпіонаті України і успішно виступаємо в Лізі чемпіонів. Для нас завтрашній матч проти "Ювентуса" дуже важливий. Ми розглядаємо його, як свого роду іспит. "Ювентус" — це дуже сильна команда з великою історією. Так що, для нас це — особливий поєдинок.

Леонардо Бонуччі, захисник «Ювентуса»: Сміявся на весь голос, коли почув про можливу змову з "Шахтарем". Це єдине, що можна було зробити в такому випадку. "Ювентус" історично грає тільки на перемогу. Я розумію побоювання гравців "Челсі", але вони самі винні, що поставили себе в таке положення своєю грою.

Рафа Бенітес, тренер «Челсі»: Хоча "Ювентус" і сильний клуб, ми віримо, що "Шахтар" може перемогти. У "Гірників" відмінні футболісти, які хочуть, щоб їх помітили по всьому світу, і це виклик для них, вони знають, що повинні викластися повністю.

Спорт.уа

ТЕГИ : Ліга чемпіонівфк шахтар

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат