Футбол, ЧЗ. Безкомпромісний тур (ОГЛЯД)

Євген Свищо 28.08.2012 15:22 СПОРТ

Відбулися чергові тури у Вищій та Першій лігах. Жоден з поєдинків не закінчився нічиєю. У Вищій лізі п’ятірка лідерів перемогла своїх опонентів.

У центральному поєдинку «вишки», у Пістрялові, «Метеор» доволі негостинно прийняв «Поляну». На початку гри за господарів відзначився легіонер з-за меж Закарпатської області Мігель — 1:0. Однак, Михайло Реплюк, пострілом у лівий кут, встановив паритет — 1:1. Пістрялівський іранець Велі-Заде Муртаза ще до перерви знову вивів свою команду вперед — 2:1. На початку другого тайму полянський захисник Юрій Береш підключився до атаки своєї команди і ударом головою знову зробив рахунок рівним — 2:2. Форвард «реактивних» Михайло Калій в середині тайму вчергове підтвердив свою високу кваліфікацію, реалізувавши вихід один-в-один з воротарем — 3:2. В останні двадцять хвилин гості притисли суперника   до їх воріт. Як наслідок спочатку новачок команди Віктор Микуляк ударом з-під захисника у правий кут зрівняв рахунок — 3:3, а далі М. Реплюк ударом зі штрафного зняв павутину з лівої дев'ятки воріт Роберта Феєша — 3:4.

Значно легше далась перемога «Мукачеву», який прогнозовано провів легку розминку у домашній грі проти хустського «Нарцису» — 5:0. Прямий конкурент мукачівців «Берегвідийк» свою значну перевагу ближче до закінчення гри ледь не розтринькав. Рахунок за чемпіонів відкрив півзахисник Сергій Яворський, який замкнув простріл з лівого флангу Михайла Гурки — 1:0. Форвард Роман Піцур подвоїв рахунок. Далі хет-триком відзначився півзахисник Олег Теплий, який забив два голи ногою та один головою і зробив рахунок непристойним — 5:0. На щастя довжанців центрфорвард Михайло Чедрик ще до перерви замкнув прострільну передачу новобранця команди Романа Охріменка і відквитав один м'яч — 5:1. Ближче до закінчення Р. Охріменко відзначився дублем — 5:3. На більше гостям не вистачило часу.  

Найбільша сенсація туру сталась у Виноградові, де місцевий «Севлюш» приймав воловецькі «Карпати». Волівчани в цьому сезоні на виїзді переважно поступались, тому та завзятість, із якою Іван Колодій, Андрій Габун та граючий головний тренер Олександр Розлач штурмували ворота Віталія Гринишина дуже здивувала уболівальників та експертів. Господарі шукали своє щастя через довгі передачі на таранного центрфорварда Владислава Ушмаєва. Однак, останнього вміло накрив височенний центральний захисник Артур Гриценко. Він протягом всієї гри був справжнім королем у грі головою. Давалась взнаки і втрата «Севлюшем» Віктора Микуляка, який перейшов до табору «Поляни». Виноградівці змушені були використовувати дрібний фол, щоб зупинити суперника. Після чергового порушення, на 21-й хвилині, гості отримали право на штрафний з лівого флангу. До м'яча вкотре підійшов Артур Гриценко. Якщо до цього він пробивав переважно значно вище воріт, то цього разу вдарив підступно низом у ближній кут. Шкіряна куля, підстрибнувши перед воротами, пролетіла поміж рук Віталія Гринишина — 0:1. Тренер господарів Іван Білак спробував оживити гру і замінив втомленого півзахисника Юрія Мешка на форварда Олександра Грицкевича. Саме останній, разом із В. Ушмаєвим, змарнували ряд непоганих нагод відзначитись. До всього цього, гості на 37-й хвилині спіймали суперника на контратаці і О. Розлач реалізував вихід віч-на-віч з воротарем — 0:2. Після цього волівчани тримали м'яч в центрі і перевели гру у спокійне русло. В другій половині у «Севлюша» на полі з'явились креативні півзахисники Степан Січ та Азік Ахмедов. Завдяки їх моторності, господарі притисли «верховинців» до їх воріт. Під час однієї з атак,   виноградівців, на 64-й хвилині, м'яч   у межах штрафного майданчика влучив у руку екс-гравця «Берегвідейка», а нині захисника «Карпат», Тараса Рудовця, за що арбітр Сергій Гецко не вагаючись вказав на одинадцятиметрову позначку. Півзахисник Золтан Варга ударом розвів м'яч та Богдана Тенкача по різні сторони воріт — 1:2. Маючи в розпорядженні три десятки хвилин виноградівці не змогли навіть зрівняти рахунок. Більше того, додатковий час гості провели в меньшості. Другу жовту картку за затримку часу отримав Б. Тенкач і функції воротаря виконував півзахисник Василь Миськів. Однак суперники волівчан   не змогли навіть наблизитись до їх воріт.

Осчкою виноградівців скористалось «Середнє», яке прогнозовано перемогло «Ужгород-Говерлу» — 3:0. В очній зустрічі аутсайдерів «Плоске» на власному полі несподівано поступилось іршавській «Бужорі» — 0:1. Черговий гол за гостей забив Олексій Остафійчук.

У турнірній таблиці найбільшого прогресу досягли «Карпати», які піднялись із 8-го на 6-е місце. Останню сходинку залишила «Бужора», яка опустила туди «Нарцис». На одну сходинку вниз понизились «Метеор» та «Ужгород-Говерла».

У центральній грі першої ліги, «Вишково» — «Кісва», вже в її дебюті півзахисник Юрій Семенов скористався помилкою захисників суперника і ударом з метра у лівий кут вивів господарів уперед — 1:0. В середині першого тайму форвард господарів Андрій Малик встиг на добивання, після невдалого виконання його партнером одинадцятиметрового штрафного удару, і вколотив м'яч у ворота Віктора Драгули — 2:0. За господарів гру блискуче провів воротар Іван Шімон, який в кількох епізодах врятував свою команду від голу. В другому тайму А. Малик скористався черговою обрізкою захисників «Кісви», вколотив м'яч у лівий кут і оформив дубль — 3:0.

Осічкою «Кісви» скористались «Вільхівці», які поступаючись по ходу гри — 0:1, досягли вольової домашньої перемоги над хустською «Оболонню» — 3:1. Як наслідок, «Вільхівці» відтіснили косівців із першої сходинки. В решті матчі обійшлось без сенсацій.

Наступні тури у неділю. Початок матчів у вересні о 15.00. До кінця Чемпіонату залишилося сім турів у Вищій лізі та дев’ять у Першій.

Вища ліга
15-й тур. 26 серпня:

«Берегвідейк» — «Боржава» — 5:3
«Середнє» — «Говерла» — 3:0
«Плоске» — «Бужора» — 0:1
«Метеор» — «Поляна» — 3:4
«Мукачево» — «Нарцис» — 5:0
«Севлюш» — «Карпати» — 1:2

16-й тур. 2 вересня, неділя:
«Ужгород» — «Мукачево»
«Нарцис» — «Метеор»
«Поляна» — «Севлюш»
«Карпати» — «Берегвідейк»
«Боржава» — «Плоске»
«Бужора» — «Середнє»

1. «Мукачево»: 15 ігор — 38 очок
2. «Берегвідейк»: 15 — 36
3. «Поляна»: 15 — 32
4. «Середнє»: 15 — 26
5. «Севлюш»: 15 — 21
6. «Карпати»: 15 — 19
7. «Метеор»: 15 — 18
8. «Боржава»: 15 — 16
9. «Говерла»: 15 — 15
10. «Плоске»: 15 — 11
11. «Бужора»: 15 — 8
12. «Нарцис»: 15 — 7

Перша ліга
17-й тур. 26 серпня:

«Авангард» (Тересва) — «Терново» — 3:2
«Говерла» (Ясіня) — «Тиса» (Буштино) — 3:0
«В. Бичків» — «Петерфолво» (Петрово) — 3:0
«Вишково» — «Кісва» (Кос. Поляна) — 3:0
«Карпати» (Рахів) — «Тячів» — 5:0
«Вільхівці» — «Оболонь» (Хуст) — 3:1
«Копаня» (В. Копаня) — «Старт» (Золотарьово) — 3:1

18-й тур. 2 вересня, неділя:
«Терново» — «Вільхівці»
«Оболонь» — «Копаня»
«Старт» — «Карпати»
«Тячів» — «Говерла»
«Тиса» — «Вишково»
«Кісва» — «В. Бичків»
«Петерфолво» — «Авангард»

1. «Вільхівці»: 17 ігор — 42 очка
2. «Кісва»: 17 — 41
3. «Вишково»: 17 — 35
4. «Авангард»: 17 — 34
5. «Карпати»: 17 — 30
6. «Говерла»: 17 — 30
7. «В.Копаня»: 17 — 27
8. «В.Бичків»: 17 — 22
9. «Оболонь»: 17 — 19
10. «Старт»: 17 — 16
11. «Тячів»: 17 — 15
12. «Петрово»: 17 — 15
13. «Терново»: 17 — 13
14. «Тиса»: 17 — 4

Євген Свищо

ТЕГИ : чемпіонат закарпаття 1 лігачемпіонат закарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат