До смерті київського лижника на Закарпатті може бути причетний його знайомий

29.04.2021 23:28 СОЦІО

Понад півтори сотні людей прочісували кожен квадратний метр гірських підйомів і спусків. Це була масштабна пошуково-рятувальна операція. Напередодні вона завершилася. Але дива не сталося. Рятувальники знайшли тіло 40-річного Олексія Кушнірука, який загубився в горах ще всередині лютого. Деталі у сюжеті ТСН:

Олексій із загиблим товаришував із дитинства. Каже, розумів, що шансів знайти його живим немає. Утім, думка про те, що з моменту зникнення друга минуло вже два місяці, а його так і не знайшли - не полишала. Він і ще семеро чоловіків до операції підготувалися, прочитали літературу й цими вихідними знову вирушили на пошуки з професійними рятувальниками. Серед них був і Сергій. Саме він у день зникнення був у горах разом із загиблим. 

За яких саме обставин загубився Олексій - для його друзів досі загадка. Бо Сергій постійно плутається в своїх розповідях. "Він не міг пояснити, чому був фінгал під оком, якісь були неточності", - кажуть знайомі.

ТСН намагалася записати коментар Сергія. Але він говорити з нами відмовився. 13 лютого друзі каталися на лижах в районі гори Гемба. Це були невизначені траси. Тобто вони не є офіційними. Це заняття фрірайдом. Вони невикатані. Вони спустилися в умовах поганої видимості, а в той день, окрім туману, спостерігався ще й сильний снігопад. 

І загубилися. Сергія знайшли наступного дня. Він сам вийшов на зв'язок. А від Олексія - жодного сигналу Навіть за останніми згадками старожилів гірської пошуково-рятувальної служби в нас таких довготривалих пошуків не було.

Заблукалого шукали три тижні. Залучали навіть авіацію. Але через сильні заметілі й небезпеку сходження лавин пошуки припинили. Їх поновили, коли зійшов сніг. Рятувальники сподівалися, що людина виявиться живою і що ми знайдемо його в одному з будиночків лісників, але, на жаль, дива не сталося.

Коли Олексій зник - його, допоки могли, шукали по слідах. Так рятувальники піднялися на висоту в майже півтори тисячі метрів. Найпевніше - кажуть пошуковці - він піднявся туди, там ступив на зледенілу ділянку й посковзнувся. Його тіло знайшли на майже 200 метрів нижче. Ось ця точка на карті - це і є те саме місце. Це майже за 7 кілометрів від місця зникнення.

Попередньо - в загиблого є ознаки черепно-мозкової травми. Але остаточну причину смерті ще встановлюватимуть. Сьогодні його тіло спустять із вершини. А потім перевезуть до Києва. Тут в Олексія залишилися мама і брат.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат