Віктор Товстий: Намагаюся бути корисним для всього Закарпаття

25.03.2020 11:00 СОЦІО



Як ми повідомляли, У грудні минулого року головою Іршавської РДА було призначено Віктора Товстого, однак вже в лютому місяці цього року він звільнився з цієї посади за власним бажанням. Ми вирішили розпитати молодого політика та громадського діяча, чому його перебування на посаді голови РДА було таким короткочасним і чи є ще в нього бажання працювати на державній службі.

— Вікторе Васильовичу, Ваше призначення на голову РДА було трошки несподіваним, бо це ваша перша посада в органах виконавчої влади і для Вас більш звичним є робота в раді. Як ви потрапили на цю посаду?

— Ті хто знає мою політичну та громадянську позицію, чудово розуміють, що я завжди був прихильником тих політичних програм та напрямків, які проголошувала саме нинішня влада. Всі мої виступи та програми стосувалися необхідності ліквідації партійно-бюрократичної системи, яка скувала Україну від самого початку її незалежності. Я завжди йшов проти системи і закликав прогресивну молодь йти в політику і міняти ситуацію на краще, завжди закликав долати корупцію та кумівство у владі. Саме тому я підтримав нову владу і її старання в протидії старій системі. Тому мої погляди виявилися синхронними з поглядами нової команди. Ми знайшли спільну мову і я погодився очолити рідний район.

— Але ваше перебування на посаді голови РДА було доволі короткочасним і потім деякі ЗМІ писали, що вас було звільнено через наявність ще одного громадянства.

— Так, я читав про громадянство і просто дивуюся, як ЗМІ можуть вигадувати різні історії і поширювати їх. При цьому, ніхто мене навіть про це не запитав. Невже дійсно хтось думає, що чиновників перевірять на наявність у них громадянства вже після призначення? Звичайно, ні. Ще до призначення було перевірено не лише можливість отримання мною паспорта іншої держави, але й всю мою політичну, громадську та бізнесову діяльність, мою декларацію та морально-вольові якості. І вже лише потім підписується призначення на посаду. Тому, все це вигадки і навіть не розумію, кому це потрібно.

— Можливо, Вашим політичним опонентам…

— Навряд. Я не є людиною конфліктною і для мене важливим є компроміс при прийнятті значимих для громади рішень. Головне не так політичне протистояння, як позитивний результат для громади.

— І все таки, чому ви так рано пішли з цієї посади?

— Все просто, мені запропонували попрацювати на вищому рівні, бути корисним для всього Закарпаття. І наразі мене призначено радником з економічних питань в.о. голови Закарпатської ОДА. Це велика відповідальність і в той же час цікава робота, у якій буду намагатися використати весь свій потенціал.

— Які базові напрямки економічного розвитку Закарпаття бачите?

— Тут не варто щось вигадувати. Нам не потрібні промислові підприємства з використанням корисних копалин чи якісь крупні видобувні підприємства. Ми повинні оптимально використовувати свої природні ресурси, надати поштовху для розвитку туристичної індустрії. Ми повинні максимально корисно використовувати наше географічне положення і налагодити партнерство з сусідами для розвитку прикордонної інфраструктури, сформувати логістичий хаб. Є над чим працювати.

— Ну а за той короткий час, що Ви були головою Іршавської РДА, вдалося щось напрацювати?

— По-перше, я щиро радий, що у нас в РДА було хороше розуміння того, чим ми займаємося. Прекрасний колектив, бажання працювати на благо району. За цей короткий час нами було завершено роботи по ліквідації наслідків повені 2019 року, а саме проведені роботи по берегоукріпленню річок в селах Ільниця, В.Раковець, Зарічя, Суха, Бронька, Кушниця та Лисичево. Ще дуже важливо - розпочато будівницво 4-х ФАПів в селах Луково, Сільце, Арданово, Зарічя. Завдяки активним контактам з ОДА було забезпечено працівників первинної ланки медицини новесенькими автомобілями Рено, який в наш район було поставлено аж 16, що є найбільшим показником в області.

Мені також вдалося «вибити» з Дорожнього фонду рекордних 38 мільйонів гривень на ремонт доріг. За часів незалежності таких коштів на ремонт доріг в районі не виділялося.

Окрім того, було багато іншої рутинної роботи на користь Іршавщини. Зокрема, було добудовано та вікдрито футбольний майданчик зі штучним покриттям в селі   Луково. Завдяки співпраці з правоохоронцями у нас закриті всі нелегальні гральні заклади та всі нелегальні точки продажу палива. Ну і врахуйте, що у нас було організовано та провдено багато культурних і спортивних заходів, що також важливо для мешканців.     

— Ефективність влади здебільшого оцінюють за стратегічними проектами. Що в цьому плані вдалося зробити? 

— І дійсно, нами було підготовлено та направлено до Державного фонду регіонального розвитку три дуже значущі для району проекти. Це і утеплення райлікарні (стіни, дах, двері та вікна) на 15 млн. гривень, реконструкція Іршавського РБК на сучасний культурний центр на суму 8 млн, та капітальний ремонт дороги Брід-Підгірне-Чорний Потік-Загаття на суму 50 млн. грн. Ця дорога вважається найгіршою в районі і хочеться вірити, що цей проект буде реалізований.

— Зараз на новій посаді Ви якось вболіваєте за реалізацію проектів у рідному районі?

— Звичайно. Намагаюся тримати ситуацію на контролі, маю багато зустрічей з відповідальними чиновниками в обласній адміністрації та інших структурах. Вже в останні дні на посаді голови РДА я почав працювати над тим, щоб знайти фінансування на спортивний зал в Іршаві та встановлення двох багатофункціональних спортивних майданчиків зі штучним покриттям в селах Імстичево та Гребля. Я і зараз вболіваю за ці проекти і намагаюся знайти необхідне фінансування. Йде процес і вже є певні домовленості щодо фінансування. Сподіваюся, що ці проекти будуть реалізовані. Взагалі вважаю, що ми повинні більше дбати про здоров’я нації і більше уваги спрямовувати на спорт.

— Плани це добре, але Ви самі сказали, що важливою є їх реалізація…

— Я розумію, ви натякаєте, чи все мені вдалося реалізувати із задуманого. Відповім щиро — звісно ні. На реалізацію деяких проектів потрібно багато часу і зусиль. Але повірте, у мене є велике бажання зробити якомога більше для Закарпаття в цілому та Іршавщини зокрема! І я буду це робити попри все.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат