В ужгородському СІЗО будуть ВІП-камери

28.07.2020 12:48 СОЦІО

Нову платну послугу за покращені умови перебування презентували у   Закарпатській установі виконання покарань №9 в Ужгороді.

Ця установа – одна з 19, задіяних у експериментальному проєкті щодо надання платних послуг з надання поліпшених побутових умов та харчування особам, узятим під варту, в слідчих ізоляторах Державної кримінально-виконавчої служби України, що почав діяти з 24 липня 2020 року.

Євроремонт, меблі, телевізор, холодильник, кондиціонер, санвузол з душем – у таких покращених побутових умовах відтепер можуть перебувати особи, взяті під варту, у Закарпатській установі виконання покарань №9 в Ужгороді. Послуга – платна.

Наразі під вартою в Закарпатській установі виконання покарнь №9   - 382 особи, а максимальна кількість - понад півтисячі ліжкомісць. Якщо бажаючих перебувати у покращених камерах   буде багато, адже   їх всього дві, то рішення прийматиме комісія установи.

Цю новацію   запровадили у рамках експериментального проєкту Міністерства Юстиції України щодо надання платних послуг з надання поліпшених побутових умов та харчування особам, узятим під варту, в слідчих ізоляторах Державної кримінально-виконавчої служби України, що почав діяти з 24 липня 2020 року.

Наразі у пілотному проєкті беруть участь 19 державних установ,   таких як Київський, Львівський, Чернігівський, Рівненський та Луцький слідчі ізолятори,Запорізький, Харківський, Полтавський, Сумський та Старобільський, Хмельницький та Чернівецький СІЗО, Вільнянська установа виконання покарань №11, Дніпровська №4, Житомирська №8, а також Вінницька№1, «Чортківська №26, Івано-Франківська №12 та, власне, «Закарпатська установа виконання покарань №9. Кошти від надання таких платних послуг підуть на потреби цих установ.

Деталі у відеосюжеті ТК М-Студіо:

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат