На Закарпатті збудують надсучасне місто?

Павло Білецький 03.02.2012 22:24 СОЦІО

Над створенням у низинних районах краю прототипу американського Лас-Вегаса працює місцевий глобаліст, ентузіаст і натхненник Юрій Гецко.

Президент Міжнародної ради «ВІЖИ-3000» Юрій Гецко — особистість неординарна. Усе своє свідоме життя він присвятив глобальним ідеям покращення життя людства. Зараз їх налічується близько 300: від районного до міжнародного рівня. 57 із них запатентовані й уже впроваджуються у життя. Серед чудернацьких проектів закарпатського глобаліста і пошук ліків для безсмертя, і побудова ідеального міста, і впровадження ідеальної моделі управління планетою та ще чимало цікавих ідей, про долю яких ми спробували дізнатися, спілкуючись із паном Юрієм.

— Юрію Михайловичу, пригадуєте свої перші ідеї? З чого починалося ваше ідейне життя?

— Змалку, будучи 7—9-річним хлопцем, я завжди щось організовував. То олімпіаду у власному дворі (робив із картону медалі, прапори багатьох зарубіжних країн, самотужки з дощок клепав п’єдестал пошани для нагороджених, робив по мірі можливостей у мініатюрі майданчики для різних видів спорту та багато чого іншого). Змушував брати участь у змаганнях маму, тата, сестру, її однокласників, сусідів.

А ще з семи років я дуже любив гратися у керівника. Сам собі поставив викинутий ящик із-під одягу для прання, поклав на нього дитячий телефон, папір, олівці. Сідав за цей стіл, видумував різноманітні завдання, ніби видавав команди по телефону і особисто комусь записував доручення, курив іграшкову люльку. Потім сам же виходив із-за свого робочого стола і вже як виконавець доповідав про зроблене керівникові (сам собі). Тобто тоді я вже розігрував свої фантазії, різні проблеми, що хочу зробити і як зробити. Звичайно, та дитяча гра в майбутньому мені дуже допомогла. А вже потім у житті було багато ситуацій, які у своїй дитячій свідомості я вже програвав…

Коли мені було 12 років, я вдома в садку з дощок збив собі невелику хатинку, з різних ящиків зробив меблі (стіл, полиці та інше), дах накрив старим брезентом. Там із моїми друзями ми створили організацію НМДОЛ (науково-мисливська-дослідно-обсервативна лабораторія). В цій хатці ми зберігали наші документи, інші різні речі, які являли собою в такому віці для нас цінність. До речі, в цій хатинці я у 13 років написав   концепцію, яку пізніше допрацював і назвав «Механізм управління інтелектом людини у вільний час», а в 17 років була написана друга концепція «Вічне життя буде»…

— А потім був знаний на увесь СРСР «Глобус»…

— Так. «Глобус» був створений на основі моєї концепції «Механізм управління інтелектом людини у вільний час». А 4 липня 1973 року частину теоретичних матеріалів було випробувано і практично реалізовано в Берегівському районі у клубі меблевого комбінату, де було створено Молодіжний клуб «Глобус» (у недалекій перспективі перейменований у Берегівську систему організації дозвілля молоді «Глобус», діяльність якої тривала до 1993 року). За цей період було проведено понад 700 масових заходів, організовано близько 25 клубів за інтересами, за формою і змістом проведено ряд нових заходів, які раніше не проводилися ніде в Радянському Союзі, як, наприклад, перший у Союзі конкурс краси. Цей досвід роботи системи «Глобус» був узагальнений і рекомендований для впровадження в усіх регіонах Радянського Союзу.

Безперечно, основним критерієм успіху було те, що практично кожна людина змогла проявити свої найкращі риси, свій талант і це могла оцінити велика кількість самих учасників конкурсу та глядачів. Не випадково бажаючих брати участь у «Глобусі» було близько 7000 чоловік. І кожну реальну пропозицію будь-якого бажаючого ми мали змогу реалізувати.

У 1976 році за цю ж діяльність ми були нагороджені медаллю «Родная Земля» журналу ЦК ВЛКСМ «Сельская молодежь». Про роботу системи «Глобус» написано понад 1100 статей у газетах і журналах СРСР та зарубіжних країн.

— Знаю, у вас є проект, присвячений лише жінкам…

— Є, звичайно. Адже причиною більшості процесів, що відбувалися і відбуваються на Землі, є любов — цей найпрекрасніший стан, який поки що не вдалося розгадати нікому. Відтак, у 1977 році в мене виникла ідея проекту «Вселюжі» (Всесвіту любима жінка), де все присвячене жінці, всім її бажанням і всьому тому, що цікавить її багатогранний духовний світ. У цій концепції є п’ять досить окремих потужних ідей-проектів. Це стосується постановки віжи-рок «Анна-Марі та Марі-Анна», де йдеться про непередбачуване кохання, та міжнародного конкурсу на кращу постановку цього твору.

Другий проект — про будівництво надсучасного міста Вселюжі. Третій проект — щорічне вручення міжнародних призів «Вселюжі» 21 кращій жінці планети. Четвертий проект — проведення конкурсів краси між збірними дівчат різних країн світу.

П’ятий проект — організація і проведення України-Гали, яка тривала б сім годин і де були би репрезентовані абсолютно нові 47 проектів, присвячених жінкам та коханню…

— Цікаво, яким   у вашій уяві є надсучасне місто майбутнього? Як і де ви збираєтеся його побудувати?

— Розповідаю у всій послідовності. У 1992 році в Нью-Йорку я вечеряв із трьома працівниками банків США на 107-му поверсі Світового центру торгівлі, якій потім був знищений терористами. І, розмовляючи на різні теми, вони дещо несподівано мені розповіли і намалювали на серветці, що Закарпаття, невелика частина Угорщини, Словаччини й Румунії будуть центром нашої планети і тут буде найкраще життя, яке потім пошириться на всю Землю. Але все розпочнеться з Закарпаття. Я послухав, серветку забрав на згадку   і забув про це. Однак у 2001 році у Флоренції в мене була зустріч із бізнесменами чотирьох італійських фірм. І що цікаво, вони слово у слово повторили мені те, що було в Нью-Йорку, і теж на серветці намалювали таку ж схему. Я на згадку забрав і цю серветку і знов про цю розмову забув.

У 2003 році я близько місяця перебував у США, де побував у 28 містах. І от приїхали ми в Лас-Вегас, де я попросив, щоб мені дали один вільний день. Я мав щастя, коли за 12 годин пішки обійшов усю основну частину міста. Хто там бував, то знає, що це надсучасне місто, де кожний квартал відображає найбільш відомі споруди різних країн і міст світу. Мені було цікаво подивитися, на якій землі (в прямому розумінні слова) це побудовано. Коли я був на околиці, взяв ту землю в руку. Це така рудувата за кольором земля, абсолютно непридатна для вирощування рослин, практично пустеля. І мене як закарпатця, українця відверто зачепило. Невже ми, закарпатці, маючи неперевершену природу і все інше, не можемо зробити щось краще.

І тоді в мене виникла ідея будівництва надсучасного   міста, кращого за Лас-Вегас, де основна ідея, аби були враховані всі примхи, бажання жінок світу, щоб усе було присвячене жінкам, аби все для цього було побудоване на світовому рівні.

— Тобто це місто буде побудоване лише для жінок…

— В основному так. Приїхавши додому, я в думках доповнив це місто ще одним величезним мікрорайоном, де мають базуватися Міжнародний центр із вирішення проблем продовження життя людини та Єдиний керівний орган світу (ЄКОС) з усією відповідною інфраструктурою для цього, а ще трохи пізніше — ще двома величезними мікрорайонами і також із усією необхідною інфраструктурою: це будівництво оздоровчо-лікувальної клініки, де би лікували важко хворих дітей із усього світу, та спортивний центр для проведення Зимових Олімпійських ігор.

Якщо дуже стисло, то в основному мікрорайоні міста Вселюжі має бути сконцентровано   все найсучасніше, абсолютно нове, неповторне, з надсучасною інфраструктурою, яка би задовольняла буквально всі запити, примхи жінок, давала б їм можливість незалежно від віку, національності, релігійності, фізичних даних та іншого демонструвати свої неповторні жіночі потенційні можливості, задовольнити в розважальній формі увесь свій духовний світ.

— Що маєте на увазі під надсучасним і неповторним?

— Конкретно в головному мікрорайоні міста Вселюжі будуть окремі величезні квартали:

а) аеропорт, автобусна станція, залізнична станція;

б) офісні споруди, архітектурний центр, центр засобів масової інформації (газети, журнали, телебачення, радіо, Інтернет-центр), комп’ютерний центр, го¬лов¬ний інтелектуальний центр планети, банки, страхові компанії;

в) комплекс обслуговування (готелі, ресторани, казино-бари, кафе) — все пов’язане з торгово-готельним комплексом, лікувально-оздоровчі реабілітаційні заклади для дітей, жінок та інших. Комплекси салонів краси, центр для вагітних жінок, ювелірний центр, туристичний центр, центр гідів, комплекс «Анна-Марі та Марі-Анна» (вільне і романтичне кохання), центр солодощів, центр вінчання, парк зірок планети, центр побутового обслуговування;                    

г) розважальні споруди: стадіон, автодром, цирк, спортивний комплекс, гала-концертно-культурний комплекс, комплекс для показу моди, спортивні споруди для гольфу, тенісні корти, кіностудія, Будинок кіно, різноманітні музеї (найвідоміші жінки світу, поп-зірки, колекція воскових фігур, центр світової моди;

д) великі пізнавально-розважальні об’єкти: зоопарк, оранжерейно-ботанічний центр, Дісней-ленд, іподром (всі види кінного спорту і відпочинку), оздоровчо-лікувальний та санаторний центр із термальними водами «Анна-Марі та Марі-Анна», комплекс зі світломузичних фонтанів, аквапарк, льодовий палац, океанічно-водний акваріум;

е) кладовище для людей і кладовище для тварин;

є) храми для всіх конфесій;

ж) промисловий центр: підприємства з виготовлення молочних, м’ясних, рибних продуктів, дарів лісу, меду, овочів, фруктів, продуктів, мінеральних вод, безалкогольних напоїв, фірми з виготовлення алкогольних напоїв: вина, лікеро-горілчаних, коньячних напоїв, шампанського. Поліграфічний центр, центр із виготовлення дисків, СD, касет, відеокасет, різноманітної рекламної сувенірної продукції, телерадіоцентр;

з) творчий центр для обдарованих людей.

У самому центрі надсучасного міста Вселюжі буде встановлено пам’ятник жінці відомої мисткині Анни Горват та монумент відомого скульптора Михайла Беленя «Вселюжі».

— Це буде суто українське місто? Де воно буде збудоване?

— Місто буде збудоване в Україні, зокрема на Закарпатті. Тому кожна з 24 областей країни за бажання також покаже і побудує, що в кожній із них є найцінніше, свої визначні місця, об’єкти.

Землі другої частини міста Вселюжі будуть виділені для представників усіх країн світу, фірм, концернів, закладів та інших, які добровільно, за бажання, зможуть на вибраній для себе з запропонованих територій у малому відтворити, що вони вважають є найцінніше в даних країні, регіоні, місті. Це можуть бути історичні пам’ятки, найвідоміші місця, об’єкти тощо. Тобто ця частина міста Вселюжі відображатиме в малому все, що є найцінніше на планеті.

Землі міста Вселюжі будуть поділені для континентів — Європи, Америки, Азії, Африки, Австралії. Представники кожної країни за бажання зможуть відтворити ті чудеса своїх країн, які вони вважають за потрібне. Звичайно, кожна країна або її найбагатші люди вкладають свої кошти і, відповідно, коли вже все запрацює, отримуватимуть власний прибуток.  

В основному всі ці об’єкти будуть побудовані в рівнинній частині Закарпаття (Берегівський, Ужгородський, Мукачівський, Виноградівський, Хустський райони).

А інші три частини міста розташуються в території передгір’я Карпат. Так, лікувально-оздоровча клініка — у Свалявському, Перечинському, Великоберезнянському районах, центр ЄКОС та Центр науки з вирішення проблем значного продовження тривалості життя людини — в Мукачівському, Іршавському, Хустському, Тячівському районах, а Олімпійський центр — у Воловецькому, Міжгірському, Перечинському.

Слід підкреслити, що мешканці міст, селищ, сіл Закарпаття цих районів абсолютно не відчують дискомфорту, ще яких-небудь незручностей у зв’язку з будівництвом, а навпаки отримають можливість за недержавні кошти значно поліпшити як свою власну інфраструктуру, так і свого населеного пункту, отримають величезну кількість можливостей працевлаштуватися за хорошу заробітну плату, практично бути поряд із найсучаснішими світовими об’єктами відпочинку, розваг, торгівлі. Це ж стосується і хворих дітей із усього світу, які проходитимуть лікування в лікувально-оздоровчій клініці, й світової еліти, яка проживатиме в центрі ЄКОС та науки.

— Це доволі фантастичний проект, як збираєтеся його реалізувати?

—   Ця ідея має багато прихильників як в Україні, так і за кордоном. А незабаром таких людей стане ще більше. Повірте, у нашу землю готові вкладати кошти одні з найбагатших людей світу. Таке місто почне будуватися вже дуже скоро, повірте…

Павло Білецький

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат