У гірських районах на одне вакантне місце — 60—90 непрацюючих...

Людмила Федоришина 12.10.2012 16:00 СОЦІО

Кожна третя сім’я в області отримує соціальну допомогу від держави. Про це під час зустрічі з журналістами повідомив   начальник головного управління праці та соціального захисту населення Закарпатської ОДА Віктор Мацола.

Мова йде про такі види соцдопомоги, як виплата при народженні, допомога інвалідам, субсидії тощо. Так, до прикладу, за словами Віктора Мацоли, допомога при народженні дитини в Україні вища, ніж у сусідніх країнах.

Сьогодні за народження першої дитини сім’я отримує 28 тис. грн., другої — 58 тис. грн., а третьої — 115 тис. грн. За 9 місяців 2012 року на виплату одноразової допомоги при народженні дитини вже спрямовано 464,4 млн. грн.
Чиновник відзначив, що всі кошти надходять вчасно, затримок з виплати державних допомог немає.

Що стосується зайнятості населення, то на сьогодні з запланованих до кінця року створення 18 тис. нових робочих місць, уже створено понад 16 тисяч. Натомість у 2012 році ліквідовано 11 тис. робочих місць. Проблемними залишаються гірські райони. За словами Віктора Мацоли, подеколи на одне вакантне місце претендують 60—90 непрацюючих людей. Посадовець також зазначив, що лідером зі створення робочих місць є Ужгород — 3 тис., на другому місці Мукачево — 2280. Також непогані показники у Іршавського, Виноградівського і Тячівського районів.

Людмила Федоришина

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат