На підприємстві «Ласточка» утримують майже півтори тисячі свиней

admin 10.10.2012 13:17 СОЦІО

Вчора, 9 жовтня, заступник голови облдержадміністрації Михайло Попович відвідав фермерські господарства в Ужгородському районі. Зокрема, перевірив стан дотримання вимог роботи господарств з утримання свиней в режимі «закритого типу».

У зв’язку із загрозою поширення африканської чуми серед поголів’я свиней, ще у лютому 2012 року Державною надзвичайною протиепізоотичною комісією було видано розпорядження щодо роботи усіх господарств, де утримуються свині, у режимі «закритого типу».

Минулого місяця під головуванням Михайла Поповича відбулося засідання обласної протиепізоотичної комісії, де керівників фермерських господарств області було попереджено про необхідність дотримання усіх вимог розпорядження.

Сьогодні, за результатами перевірки, незадовільними залишаються умови утримання поголів’я свиней у сільськогосподарському підприємстві «Ласточка» - на цьому підприємстві утримується майже півтори тисячі свиней. Проте ще сьогодні є проблеми із зведенням необхідної огорожі та дотриманням усіх санітарних вимог. Загалом, підприємство «Ласточка» є одним із найпотужніших виробників м’ясної та молочної продукції у районі:

«Безумовно, ми повинні підтримувати роботу таких підприємств, розвивати агропромисловий комплекс краю. Проте, керівники фермерських господарств, у свою чергу, мають особливо відповідально виконувати всі норми ведення сільського господарства, що сьогодні запроваджені у країні загалом та в області зокрема», - наголосив Михайло Попович.

Як повідомив начальник обласного управління ветеринарної медицини Микола Каганець, сьогодні більшість крайових господарств з утримання свиней повністю перейшли на режим роботи «закритого типу», - повідомили у прес-центрі ОДА.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат