За останній тиждень в Ужгороді травмувалася 21 людина

02.02.2021 14:27 РАТУША

21 людина звернулася за останній тиждень до травмпункту Ужгородської міської лікарні через травмування під час ожеледиці. Про це Суспільному повідомив старший ординатор травмпункту Анатолій Дідківський.

"Найчастіше люди травмують гомілково-ступневий суглоб і променево-зап’ясний суглоб. Забої, розтягнення, переломи. Буває різне. Нема градації за віком. Це від дітей до людей похилого віку, — каже лікар-травматолог. — Щоб мінімізувати травмування, особливо це стосується людей похилого віку, старатися краще не виходити в такий період на вулицю. Якщо хтось є, то хай допоможе принести продукти і так далі. Але якщо вже є необхідність вийти, потрібне зручне взуття з хорошою підошвою, гарними протекторами, щоб вони менше ковзали. Пересуватися треба маленькими кроками на напівзігнутих колінах".

Начальниця управління житлово-комунального господарства Олександра Турянчик повідомила, що на підготовку Ужгорода до зими, підсипку вулиць і тротуарів, виділено 500 кубометрів солі та піску.

"Вулиці підсипають комбіновані дорожні машини. Круті підйоми вручну підсипають. Тротуари обслуговують підрядні організації. Двірники виходять на лінію о 6-й ранку і підсипають. У випадку наявності снігу протягом дня, на другу зміну викликаються теж двірники і тоді вони здійснюють повторне підсипання. За кошти місцевого бюджету обслуговуються тільки магістральні вулиці міста та основні площі".

Очищення від льоду та снігу біля багатоповерхівок — за управлінськими компаніями, які обслуговують ці будинки. А ділянки поблизу приватних секторів мають прибирати власники. Якщо ви травмувалися на вулиці через ожеледицю і потребуєте медичної допомоги, юрист Василь Попович радить також викликати на місце і поліцію, щоб скласти про дорожню ситуацію відповідний акт, зафіксувавши падіння.

"Для цього потрібно звернутися до найближчого відділення медустанови. Отримати констатуючу довідку про стан здоров’я і провести лікування. Якщо це в стаціонарі, то мати виписку. Якщо амбулаторно — також мати довідку після завершення лікування. Обов’язково мати всі чеки і накладні про те, що відбулося таке травмування і витрачені кошти на лікування. Також обов’язково треба мати лікарські рецепти. Ну і після цього зробити інформаційний запит до Ужгородської міської ради, що хто саме на ділянці є відповідальний за її забезпечення. Також травмовані можуть звернутися з усіма довідками до муніципальної варти і далі до суду".

Деталі у відеосюжеті Суспільного:

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат